Hoe verdien je geld met een Social Media Marketing Bureau?

Home » Hoe verdien je geld met een Social Media Marketing Bureau?

Leuk allemaal, je eigen social Media Marketing Bureau starten, maar hoe zorg je er nu voor dat je ook daadwerkelijk winstgevend wordt? Hoe verdien je geld met een Social Media Marketing Bureau?

In dit artikel leggen we je uit hoe je geld kan verdienen met een Social Media Marketing Bureau en geven je we je enkele adviezen om de juiste klanten te vinden. 

1.0 Hoe gaat het in z'n werking?

Voordat je een eigen Social Media Marketing Bureau of Social Media Marketing Agency gaat starten, wil je natuurlijk weten hoe je er geld mee kan verdienen. In dit stappenplan leggen we je uit hoe je geld kan verdienen met een social media marketing bureau.

Als eerste is het van belang om te weten welke ‘spelers’ er zijn en waar we rekening mee moeten houden.

1.1 Social Media Marketing Bureau

Als eerste is er ‘jouw bureau’, ofwel jij zelf. Wie ben je? Wat doe je? Waar ligt jouw expertise. Het is belangrijk om een duidelijk missie en visie voor je bureau in gedachte te hebben. Uiteindelijk is het doel namelijk om zoveel mogelijk klanten te werven. En klant komt niet zomaar bij jou. Geen enkele klant zal je zomaar een management fee van €1000 per maand betalen, als jij niet kan laten zien wat je waard bent.

1.2 De klant

De klant is het bedrijf of degene waar voor jij advertenties mag maken. De klant is degene die uiteindelijk jou een maandelijks bedrag gaat betalen voor je diensten. Hoeveel dit bedrag is kan variëren van de grootte van het bedrijf en van de strategie. 

Maar dan moet je eerst wel weten hoe je klanten kan vinden. Dat leggen we later uit. 

1.3 De consument

De consument is degene wie jij door middel van advertenties probeert aan te zetten om tot actie over te gaan. Het kan zijn dat je een product promoot van een bedrijf of dat je een bepaalde dienst aanbiedt waar het bedrijf goed in is. het doel is uiteindelijk om er voor te zorgen dat jouw klant, meer klanten (consumenten) krijgt. 

Hoe verdien je geld met een Social Media Marketing Bureau?

2.0 Hoe verdien je geld met een Social Media Marketing Bureau?

Een algemeen marketing bureau richt zich vaak op:

  • Verschillende marketing strategieën
  • Online en offline marketing

Een Social Media Marketing Bureau focust zich alleen op het online gedeelte en met name op advertenties via sociale media. ”Onder social media verstaan we websites en andere platformen via het internet waar gebruikers zelf verantwoordelijk zijn voor de inhoud en waar mogelijkheden worden geboden voor gebruikers om onderlinge contacten te onderhouden. Voorbeelden van sociale media zijn Facebook, Twitter en LinkedIn.” (Bron)

Dit betekent dus dat jij via platformen advertenties plaatst, waar ook andere gebruikers op kunnen reageren. 

2.1 Geld verdienen met adverteren voor andere bedrijven

Het verdienmodel waar je de laatste tijd veel reclames van ziet, is volgens het concept dat jij je richt op Facebook Advertenties. Je richt je op kleine of middel-grote bedrijven in een bepaalde regio. Veel van deze bedrijven plaatsten wel regelmatig nieuwe posts maar maken nog geen gebruik van de betaalde advertentie methode.

Terwijl je met Facebook Advertenties iedereen kan benaderen in de regio, zelfs als ze het bedrijf nog niet kennen of niet volgen. Met gerichte advertenties bereik je veel meer mensen, dan via berichten op je Facebookpagina. Dit komt omdat alleen mensen die je Facebook pagina volgen, jouw berichten lezen.

Stap 1: Je zoekt een klant die wilt gaan adverteren met Facebook. (Of die jij kan overtuigen waarom het belangrijk is om te adverteren op Facebook.)
Stap 2: Je legt de prijzen in een contract vast.

Hoeveel budget krijg je om te adverteren?
Hoeveel management fee krijg jij voor het uitvoeren van je diensten?

Stap 3: Je ontwerpt Facebook advertenties.
Stap 4: Je lanceert de Facebook advertenties
Stap 5: Samen met het bedrijf analyseer je de resultaten en bepaal je wat de gewenste vervolg route is. Blijf je op hetzelfde niveau adverteren, dezelfde doelgroep of pas je je strategie aan?

Dus: Hoe verdien je geld met een Social Media Marketing Bureau?

Doordat jij voor een vast bedrag per maand advertenties plaatst op Facebook voor een bedrijf. Met het budget dat je ontvangt, kan jij adverteren. De management fee is als het ware je loon. Dit kan oplopen tot zo’n €1000-€2000,- afhankelijk van je klanten.

Kijk hieronder naar de uitleg van Mitchell Weijerman en zijn Social Media Marketing Agency Cursus of ga naar de uitleg van de Agency Masterclass cursus

2.2 Het beheren van een Facebook, Insta of Twitteraccount 

Een ander concept is iets arbeidsintensiever, maar wel makkelijker. In dit geval zorg je ook voor de social media marketing van bedrijven. Hier hoef je echter geen budget voor aan te vragen of te adverteren. Het enige wat jij doet is het beheren van Facebook pagina’s,  Instagram accounts en/of Twitter accounts.

In overleg met het bedrijf post jij regelmatig nieuwe berichten. Daarvoor krijg jij elke maand een vast bedrag. Het voordeel voor deze simpelere methode is dat je geen rekening hoeft te houden met advertentiebudgetten. Het nadeel van deze methode is dat je regelmatig ook moet reageren op de reacties van je geplaatste post.

Ook is de management fee vaak een stuk lager, maar zorgt dit er wel voor dat je meerdere klanten kan aantrekt. Veel mensen zoals een bakker, een slager of een kapper hebben arbeidsintensieve beroepen, die zitten echt niet te wachten om elke week een bericht te plaatsen op Facebook. Iets wat jij gemakkelijk voor €250 per maand kan overnemen.

Je zit wellicht toch al op social media dus wat berichten plaatsen voor iemand anders, kan er ook wel bij. Met dat leuke zakcentje weet jij ook wel raad!

3.0 Bepaal je strategie

Nu je weet hoe je geld verdient met een Social Media Marketing Bureau, kan je je strategie bepalen. Ga je voor Facebook advertenties of voor het beheren van social media pagina’s.

Het is belangrijk om te weten welke strategie je kiest. Het maken van facebookadvertenties heeft een heel andere insteek dan het beheren van een facebook pagina. Zorg er dus voor dat je deze strategieën niet door elkaar haalt.

Als je eenmaal weet waarop jij je gaat richten zorg er dan voor dat je een plan maakt. Hoe ga je het namelijk aanpakken? Op welke doelgroepen richt jij je?

Vind je het nog lastig om te kiezen? Weet dan dat er al complete cursussen zijn die alles voor je hebben uitgewerkt. Met de standaard templates heb jij voor elke doelgroep een kant en klare advertentie waarbij jij alleen nog maar de titel en een afbeelding voor hoeft te zoeken.

Ons advies is om een expert te worden binnen één vakgebied en niet om snel heel veel verschillende bedrijven te trekken. Als je expert ben binnen één vakgebied gaat de mond-op-mond reclame vanzelf werken. Doordat jij ook telkens met hetzelfde vakgebied bezig bent, krijg jij er meer en meer kennis over, waardoor je vervolgens je eigen klanten en de consumenten beter kan helpen.

Wat vaak vergeten wordt tijdens het maken van een plan is: Wat doe je als het tegenzit? Door van te voren al je zwakke plekken op te schrijven en mogelijke actie punten, voorkom je dat je je focus verliest.

Geld verdienen marketing bureau

4.0 Zoek de juiste klanten

Hoe verdien je geld met een Social Media Marketing Bureau? Je kan geen geld verdienen met je social media marketing bureau als je geen klanten hebt. Nu heb je altijd verschillende soorten klanten. Het is aan jou om de juiste klanten er tussenuit te halen.

Dit kan redelijk makkelijk. Zoek naar arbeidsintensieve bedrijven als een bakker, slager of kapper. Deze bedrijven hebben vaak geen eigen marketing afdeling en besteedt de marketing nog wel eens uit. Dit zijn hele mooie start-up klanten die jou tot wel €500,- kunnen betalen voor het regelen van een aantal Facebook advertenties. Deze bedrijven kan je goed gebruiken als referentie om door te pakken naar bedrijven die jou tot wel €1000 betalen per maand.

Je vraagt je misschien af, hoe kom je er achter welk bedrijf geschikt is. Dit lijkt misschien moeilijk, maar je kan altijd een bedrijf opbellen met de vraag of je iemand van de marketing kan spreken. Op deze manier kan je redelijk snel inschatten hoe groot en professioneel het bedrijf is. Er zijn zelfs cursussen die complete scripts hebben uitgewerkt zodat jij altijd weet wat je moet zeggen.

Daarnaast kan je ook op Facebook kijken hoe het bedrijf hun posts plaatsen en of dit met enige regelmaat gebeurt.

Het zoeken naar de juiste klanten is dus niet zo moeilijk. Focus je op een plaatselijke ondernemer of een ZZP’er. Wat denk je van een personal trainer? Die kan altijd wel extra klanten gebruiken.

Je hoeft in ieder geval niet bang te zijn dat er te weinig bedrijven zijn, er zijn in Nederland zo’n 2 miljoen bedrijven. (bron) Echt niet elk bedrijf maakt gebruik van advertenties. Er zijn dus nog genoeg klanten!

5.0 Lever Kwaliteit

man in pak met stropdas - lever kwaliteitAls laatste is het belangrijk dat je kwaliteit levert en blijft leveren. Je verdient geen geld met een social media marketing bureau als je geringe kwaliteit levert, dan stapt een bedrijf zo over of stopt het met je dienstverlening. Daar gaat weer €1000,- per maand! Dat is niet de bedoeling natuurlijk.

Het betekent dus dat je er voor moet zorgen dat het bedrijf ook daadwerkelijk meer omzet krijgt doordat mensen gebruik maken van hun producten en/of diensten.

Daarnaast moet je je voorstellen dat klanten ook naar hun concurrenten kijken en visa versa. Onderling zijn er ook wel eens netwerk bijeenkomsten voor bedrijven, stel je voor dat een van je klanten verteld dat hij met jou zaken doet en de concurrent was juist al verbaasd over je strategie? Dan kan dat jou een extra klant opleveren.

Je moet er dus altijd voor zorgen dat je goede kwaliteit levert en dit consequent blijft doen. Je kan daarnaast gemakkelijk meerdere bedrijven naast elkaar je diensten leveren, waardoor je maandelijkse management fee onbeperkt kan oplopen. Met zo’n 5 á 6 bedrijven kan dit zo €5000-€6000,- zijn. Dat is het 3 dubbele van een normaal maand inkomen!

Start vandaag nog!

Hopelijk heb je nu al meer een beeld van hoe je geld verdient met een Social Media Marketing Bureau. Er zijn inmiddels diverse cursussen op de markt die jou alles kunnen leren over Facebook advertenties.

Misschien ben je wel bang dat je niet creatief genoeg bent of vind je het eng om klanten op te bellen omdat je niet weet wat je moet zeggen?

Al deze cursussen hebben standaard templates. Dat wil zeggen dat Facebook advertenties al helemaal klaar staan en jij alleen maar een bedrijfsnaam of afbeelding hoef te wijzigen. Ook zijn er veel gesprekken al helemaal uitgewerkt en kan je gewoon gebruik maken van een script.

Super handig! Alles is voor je uitgewerkt.

Er zijn dus eigenlijk geen excuses te vinden waarom je niet zou starten met een eigen Social Media Marketing bureau. 

SMMB Masterclass Pakket Tumbnail

Social Media Marketing Bureau Masterclass

De SMMB Masterclass, een van de eerste Social Media Marketing cursussen. Boyd Hoek heeft inmiddels al zo'n 6000 studenten opgeleid. Als je de cursus goed toepast, kan je er geld mee verdienen!

Agency Masterclass

Social Media Marketing Agency

Een eigen Social Media Marketing Agency starten. Met zo'n €1000 fee per klant per maand. Hoe gaaf klinkt dat!? Super natuurlijk! Wij zochten het voor je uit!

OMB Project actie

Online Marketing Bureau Masterclass

Wil jij een succesvolle eigen business starten in België? Tegenwoordig kan dit gemakkelijk met de online cursus van Kjell Fruytier. Jij baas van je eigen Online Marketing Bureau? Start vandaag al!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.