SMMB Masterclass Review - 2022

Home » SMMB Masterclass Review 2022

SMMB Masterclass Pakket TumbnailSMMB Masterclass: de Social Media Marketing Bureau (SMMB) van Boyd Hoek staat in deze review centraal. 

Boyd Hoek en zijn villa in Bali. Wie heeft hem nog niet gezien op Youtube? Niet? Dan gebruik jij waarschijnlijk een ad-blocker, want anders weet ik zeker dat hij langsgekomen was. 

In ieder geval beloofd Boyd Hoek dat je door middel van een eigen SMMB redelijk gemakkelijk zo’n €1000,- tot €3000,- binnen 2 maanden kan verdienen. Dit zijn in onze ogen behoorlijke bedragen. 

Ook Boyd Hoek behoort inmiddels tot de categorie: jonge-self-made-miljonair. Daarom gingen wij op onderzoek voor je uit!

Met als grootste doel: Is dit verdienmodel betrouwbaar en kan jij er ook je geld mee gaan verdienen?

Inhoud toon

1.0 Oprichter van de SMMB Masterclass - Boyd Hoek

Boyd Hoek is de maker van de SMMB Masterclass. Hij is 21 jaar oud en op het eerste gezicht zou je hem niet als een normale ondernemer zien. Dit zorgt ervoor dat vele mensen verwachten dat hij mensen oplicht met zijn SMMB Masterclass en dat de masterclass geheel nep is. 

De masterclass kost wel een paar honderd euro, waardoor het de moeite waard is om meer informatie over Boyd Hoek en zijn SMMB Masterclass op te doen. Op deze manier kun je voorkomen dat je opgelicht wordt en een hele hoop geld kwijtraakt.

Boyd Hoek verkoopt social media diensten aan verschillende ondernemers. Op deze manier verdient hij zijn geld. Bovendien draagt hij speelse kleding en ziet hij er niet uit als andere ondernemers. 

De doorsnee ondernemer is vaak gekleed in een pak, maar Boyd Hoek niet. Hoewel hij een andere kledingstijl heeft dan wat normaal gesproken normaal is, is hij erg goed in zijn vak. Hij heeft veel ervaring wat social media marketing betreft.

1.1 Boyd Hoek: Levensverhaal

Boyd Giliam Hoek ofwel, Boyd Hoek. Geboren op 28 april 1999 volgens zijn ID-kaart. 

Boyd Hoek is nog maar 21 jaar oud, maar hij heeft al een succesvolle social media business opgezet. Op deze manier kan hij al met een redelijk bedrag per maand rondkomen. Met het geld dat hij online verdient, kan hij zich een villa op Bali veroorloven. Verder heeft hij geld geïnvesteerd in het opzetten van zijn eigen social media bureau dat hij in 2018 heeft opgericht. Je zou dus kunnen zeggen dat Boyd Hoek een succesvolle jongeman is. Hoewel hij al veel heeft bereikt in zijn leven, heeft hij zijn school niet afgemaakt.

Door middel van campagnes op social media platforms kan Boyd Hoek zijn geld verdienen. Denk hierbij aan social media platforms zoals Facebook en Instagram. Hier leidt hij en maakt hij advertentie campagnes voor het midden- en kleinbedrijf, ook wel mkb genoemd. Het is een zeer winstgevende business, omdat bedrijven Boyd Hoek inschakelen om meer klanten te werven en hun klantenkring te vergroten. Op deze manier maken de bedrijven meer winst, maar Boyd Hoek ook. Dit komt doordat hoe meer klanten het bedrijf verkrijgt, hoe meer geld Boyd Hoek kan vragen voor de diensten die hij verleent.

>> Of lees onze review over Boyd Hoek

1.2 Boyd Hoek: de kracht van de SMMB Masterclass

Toen Boyd Hoek op zoek was naar een manier van geld verdienen, kwam hij in de marketing terecht. Hij las namelijk een artikel dat de Offline Marketing afnam en de Online Marketing toenam. Hij maakte een berekening en kwam er achter dat de Facebook Marketing markt nog helemaal open lag. 

Boyd zegt echter niet dat je in 30 dagen €100.000 gaat verdienen. Maar dat het wel ‘makkelijk’ is om de eerste 1.000, of 3000 euro te gaan verdienen. #not

De missie van Boyd: 
”Het is onze missie om een alternatief aan te bieden waarin mensen een onderneming creëren waar ze dagelijks met passie aan werken en tegelijkertijd locatie-onafhankelijk kunnen werken. Ben jij ook van mening dat het huidige educatie-systeem niet voor iedereen is weggelegd en er meer in het leven is dan een passieloze 9-tot-5 baan? (behalve als je hier natuurlijk voldoening uit haalt).” Bron

1.3 Coaches

Boyd is inmiddels niet meer alleen en heeft enkele coaches in dienst. Zo kom je onder andere in contact met Willem Looy en Adriaan Melissant, (2 van de meest succesvolle deelnemers van de cursus).

Beiden hebben door middel van deze cursus een succesvol bedrijf opgezet.

https://nl.linkedin.com/in/adriaan-melissant 

https://nl.linkedin.com/in/willemlooy

Boyd Hoek

Bedrijfsinformatie

2.0 Wat is een Social Media Marketing Bureau (SMMB) in het kort?

Vaak worden de afkortingen SMMA en SMMB door elkaar gehaald. We leggen het voor je uit. 

 • SMMB staat voor: Social Media Marketing Bureau/Business
 • SMMA staat voor: Social Media Marketing Agency. < Dit is de Engelse vertaling. 

De begrippen betekenen dus eigenlijk gewoon hetzelfde. 

Voordat je je eigen Social Media Marketing Bureau kan starten, moet je natuurlijk wel het verdienmodel van een SMMB begrijpen en weten welke stappen er ondernomen moeten worden . 

In het kort: als Social Media Marketeer, ga jij voor andere bedrijven advertenties plaatsen op Social Media Platforms. Dit is dus niet beperkt tot het plaatsen van berichten op Facebook of Instagram. Het gaat om betaalde advertenties plaatsen. In principe zou een goede Marketeer al deze kanalen moeten kunnen inzetten. 

Als er dus wordt gesproken over een Social Media Marketing Bureau, dan betekent dit dat jij een ‘Bureau’ opricht, ofwel jij start een bedrijf. Het doel is daarbij dat jij de Social Media Marketing overneemt van meerdere bedrijven, in ruil voor betaling.

In het geval van Boyd gaat het om het maken van advertenties op Facebook. In ruil voor het geven van deze dienst (lees: het maken van Facebook advertenties) vraag jij zo’n €1000,- per klant. De advertentiekosten zelf, worden betaald door het bedrijf. Ook dat hoef jij niet te doen. 

Het starten van een eigen bedrijven is iets wat veel mensen eng vinden en daarom al snel afhaken. Het punt is echter dat het niet een onderneming is zoals jij misschien in films ziet, met veel personeel over de vloer en managers ofzo. Nee, je start echt voor je zelf. Dat kan simpel thuis op de zolder kamer met een laptop. 

2.1.1 Voorbeeld SMMB Optie 1

Hoe je redelijk makkelijk een bedrijf kan vinden voor je SMMB. Optie 1:

 1. Je zoekt op Google bedrijven die jou interessant lijken om mee samen te werken. 
 2. Kies en manier waarop jij contact op wilt nemen met die bedrijven, stuur een bericht via Facebook, bel het bedrijf op. Het doel hiervan is dat je vraagt of je een afspraak kan maken. Je begint dus nog niet voor op een verkoop praatje. Laat het bedrijf eerst kennis met je maken. 
 3. Als er een datum is geprikt, dan pas bereid je je voor op je reclame praatje: Wat neem je mee als voorbeeld materiaal, Wat kan je allemaal (vb. advertenties, resultaten etc.) laten zien. Waarom jij de beste bent en wat wil je er voor hebben. (#tip: Vraag altijd als eerste aan de klant: Wat denkt u dat het inhuren van een Social Media Marketing Bureau kost? En noem dan je richtprijs)
 4. Op de afgesproken datum ga je naar het bedrijf en je doet je reclame praatje. 
 5. Het bedrijf betaalt jou €1000 per maand en geeft je een budget voor je Facebook Ads.
 6. Je doet je verhaal bij meerdere bedrijven.
 7. Je krijgt meerdere klanten en daarmee ook hogere maandinkomsten.  

De kern van dit verhaal: 1 keer alles goed voorbereiden en daarna alleen maar herhalen, herhalen en herhalen. Thats it!

Vroeger moest je heel veel investeren om een groot marketing te worden. Denk aan flyers maken of tv en radio-spotjes. Tegenwoordig is er iets dat Facebook Ads heet. Benodigdheden? Alleen maar een laptop en internet en gezonde kennis. 

Denk je dat je te laat bent? Check dit dan: https://www.nrc.nl/nieuws/2019/02/10/aantal-nieuwe-bedrijven-blijft-maar-groeien-vooral-door-de-kleintjes-a3653446 

 

2.1.2 Voorbeeld SMMB Optie 2

Hoe je volgens Boyd ook snel klanten kan vinden. 

 1. Ga naar Facebook
 2. Zoek Facebook groepen in de niche die jouw interessant lijken.
 3. Meld je bij zo’n groep aan.
 4. Doe een eenmalige actie. Nu 14 dagen gratis gebruik maken van mijn diensten… Het enige wat je betaald is: Facebook Advertentie kosten. 
 5. Wachten op reacties. 
 6. Je selecteert enkele proefklanten met wie jij samen zou willen werken.
 7. Plaats 14 dagen enkele Facebook advertenties met het budget van je proefklant.
 8. Vraag als return voor je diensten een video review en 2 verwijzingen naar andere klanten. 

Gratis SMMB Masterclass-training!

SMMB Masterclass Pakket TumbnailMaak nu al kennis met Boyd! Je kan gemakkelijk meedoen met de SMMB Masterclass Webinar die Boyd heeft opgezet. 

Daarnaast biedt Boyd een garantieregeling van 14 dagen. Als jij dus niet tevreden bent over de cursus, kan jij op elk moment stoppen.

2.2 Voordelen van SMMB voor het bedrijf

Door de digitalisering weten veel bedrijven niet meer hoe ze klanten moet werven volgens de ‘nieuwe’ manier. Vaak werken ze nog met folders of een verouderde website. Echter moeten klanten dan actief naar jouw bedrijf op zoek gaan. Dit gebeurt zelden, als een klant niet weet dat je bestaat. 

Hoe weet een klant dit wel? Door jezelf actief ‘aan te bieden’. Laat zien dat je er bent! Hoe doe je dit dan? Door Social Media Marketing. 

Daar komt SMMB dus naar voren. Je helpt bedrijven met het grootste probleem dat ze hebben: de nieuwe manier van marketing. 

Daarnaast hebben veel lokale bedrijven de tijd er niet voor om alles zelf uit te vogelen. Ze zijn vaak wat ouder en hun medewerkers zijn niet gespecialiseerd in Facebook ads. Jij wel! 

Denk je nu werkelijk waar dat een tandarts zin heeft om zich te verdiepen in Facebook? Een tandarts is ook gewoon even een bedrijf heh. Daarbij komt dat het aannemen van een vaste werknemer te veel geld kost

Het bedrijf heeft op deze manier geen omkijken meer naar hun social media marketing. 

2.3 Voordelen van een SMMB voor jou

Er zijn vele voordelen verbonden aan beginnen van een SMMB.

2.3.1 Business voordelen

Een van de grootste voordelen van je eigen SMMB is dat je zelf kiest met welke klanten jij samen wilt werken. jij kiest je bedrijven en waarin je je specialiseert. 

Omdat jij je klanten kiest, kan jij ook je prijs kiezen. Jij weet tenslotte hoeveel jij waard bent.  Je weet op een gegeven moment gewoon, dat jij meer ervaring hebt, betere resultaten kan laten zien en daarom in plaats van €1000 wel €2000 euro kan vragen. 

Je kan veel automatiseren. Facebook is niet voor niets zo groot geworden. Soms kan je zelf meerdere advertenties aanmaken en gewoon plannen wanneer ze zichtbaar worden. Ofwel, je kan tussendoor gewoon op vakantie.
 
Naast de aanschaf van een goede cursus is er geen startkapitaal nodig. Ook ben jij niet verantwoordelijk voor het product of de diensten die jouw klanten aan de consumenten aanbieden. Jij bent alleen maar de ‘marketing’ tussenpersoon. 

2.3.2 Privé voordelen

Redelijk overzichtelijk omdat je je klanten kan beperken. Je start bijvoorbeeld met 1 klant. Je kan je dus focussen. Pas als jij er aan toe bent, bereid je uit. Je bent dus volledig eigen baas

Je bouwt een merk op en kan je richten op de lange termijn. Soms hoef je er zelfs niks voor te doen. Personal trainers praten onderling ook #mond-tot-mond-reclame. Langzaam kan je je als echte expert neerzetten als jij je focust op 1 niche.

Een voordeel van een eigen SMMB is dat je locatie-onafhankelijk kan gaan werken. Waar ook ter wereld. Je kan dus ook je eigen tijd indelen. Of je nu ’s ochtends aan je business werkt of ’s avonds. Zolang de advertentie maar online komt en zijn werk doet, is er weinig aan de hand. 

Je hoeft nooit te blijven bij één bedrijf. Je kan altijd meerdere bedrijven benaderen. Dat betekent dat dit verdienmodel schaalbaar is. 

Je zou zelfs nog personeel in dienst kunnen nemen, zodat jij alleen maar van een afstandje hoeft te managen. Als je het goed doet, kan dit een vorm van passief inkomen worden.

3.0 Wat is de SMMB Masterclass?

De SMMB Masterclass is een 6-weekse online cursus die jou exact leert hoe je jouw eigen Social Media Marketing kunt starten en vervolgens kunt schalen.

De SMMB Masterclass is meer dan alleen een online video-cursus, er zijn wekelijkse coaching calls met Boyd persoonlijk, ook is een hechte community met meer dan 750 leden. Er is dan ook een compleet team dat achter de schermen aan de cursus werkt. ⁣

De training is beschikbaar in het e-learning systeem. Je kunt de trainingen te allen tijde bekijken vanaf je desktop of mobiele telefoon – wanneer & waar je maar wilt. 

Of je nu wel of niet handig bent met sociale media, technologie of eerdere marketing ervaring hebt. Alles wat je moet weten is stap-voor-stap inbegrepen in dit trainingsprogramma. Je ziet tijdens zijn training dus gewoon zijn computer scherm en je hoeft alleen maar na te doen, wat hij je laat zien.
 
Je ziet ook soms letterlijk hoe Boyd contact met bedrijven opneemt en hoe hij zijn Facebook advertenties runt. Ook krijg je een aantal checklisten die je gemakkelijk kan downloaden. Kant en klare contracten of telefoonscripts om klanten op te bellen, zijn daar allemaal te vinden. 

Heb je al zin om te starten? 

Altijd KORTING op de SMMB Masterclass-training!

SMMB Masterclass Pakket TumbnailZet deze pagina vast in je favorieten en weet dat je altijd het laagste bedrag betaald via onze site! 

Daarnaast is er een garantieregeling van 14 dagen. Als jij dus niet tevreden bent over de cursus, kan jij op elk moment stoppen. Deze garantieregeling hebben ze bij elke training. 

4.0 Inhoud van de SMMB Masterclass

In de cursus krijg je verschillende lessen én is het mogelijk om een bonus te verkrijgen. De aangeboden modules kun je zelfstandig volgen, waardoor je geen rekening hoeft te houden met een bepaald tempo. Je eigen motivatie is hierbij erg belangrijk, want wanneer jij je verdiept in de cursus dan zul je ook betere resultaten boeken. Zo zul je meer winst verkrijgen wanneer je écht je best doet gedurende de masterclass.

Hieronder wordt verder ingegaan op wat de cursus precies inhoudt. Hierbij wordt de inhoud van de 6 weken besproken.

4.1 Week 1 - 'Je fundering leggen'

Je leert in de eerst week vooral over wat de cursus precies inhoudt en wat je allemaal gaat leren. Ook ga je bepaalde keuzes maken. Denk hierbij aan welk businessmodel jij wilt gaan behandelen gedurende de masterclass. Daarnaast wordt er ingegaan op wat jouw verwachtingen zijn van de cursus.

Week 1 bestaat uit 5 onderdelen. 

 1. Je fundering leggen
 2. Het Business model
 3. Je markt, service en aanbod
 4. Je markt leren kennen
 5. Mindset

Vervolgens leer je over social media marketing en hoe deze markt precies werkt. Ook wordt er een module vrijgegeven door Boyd Hoek met een video die wel vijftig minuten duurt. In deze video probeert Hoek je te motiveren voor het ondernemerschap.

4.2 Week 2 - 'Resultaten behalen'

De tweede week van de masterclass wordt als zeer leerzaam ervaren. Doordat je bepaalde vaardigheden leert zoals het werken met Ads, Zapier, et cetera, leg je de basis op het gebied van social media marketing. Ook worden er verschillende doelgroepen besproken. Denk hierbij aan doelgroepen zoals een tandartspraktijk of een restaurant. 

Week 2 bestaat uit 11 onderdelen.

 1. Het Facebook Algoritme
 2. Het sales proces
 3. De opzet (business manager & pixel)
 4. SMM voor lokale bedrijven
 5. Ads opzetten: van A tot Z
 6. Clickfunnels: van A tot Z
 7. Zapier: van A tot Z
 8. Competities runnen
 9. Skeletsysteem restaurants
 10. Skeletsysteem fitness industrie
 11. Skeletsysteem tandarts
 
De informatie die je opdoet gedurende de tweede week wordt als waardevol ervaren, en is de week waarin je de meeste informatie krijgt. Het is geen schande als je langer de tijd neemt om alles door te nemen. 

4.3 Week 3 - 'Je eerste klant'

In de derde week ga je aan de slag in de praktijk. Je leert namelijk hoe je je eerste klant binnen moet halen én hoe je daarmee omgaat. Ook wordt de nadruk gelegd op zelfontwikkeling, waardoor je je goede eigenschappen uitermate benut. Bovendien worden er twee video’s vrijgegeven, waar je nog meer van kunt leren.

Je krijgt in week 3, twee lessen. 

 1. Je eerste klant
 2. Proefperiode resultaten
Het lijkt misschien weinig ‘2 lessen’, maar vergis je niet, want je moet ook een keer de praktijk in!

4.4 Week 4 - 'Sales'

In de vierde week wordt ingegaan op de verkoop. Denk hierbij aan belangrijke zaken zoals hoe je sales moet gaan verkrijgen en hoe telefonisch contact met een klant het beste moet verlopen. Op deze manier leer je vaardigheden om een klant binnen te halen. 

Dit maakt de cursus erg leerzaam, omdat je vaardigheden leert die je in de praktijk kunt gaan inzetten. Zo leer je bijvoorbeeld hoe je te werk gaat op social media platforms zoals Facebook en LinkedIn, zodat je gemakkelijker contact kunt maken met eventuele klanten. Je leert om relaties te creëren aan de hand van motivatie, maar ook vertrouwen.

Week 4 heeft 6 lessen.

 1. Meetings zetten | Cold calls
 2. Meetings zetten | Fb & LinkedIn
 3. De close formule
 4. Het sales script
 5. Boyd’s live sales calls #1
 6. Boyd’s live sales call #2
Door te oefenen met de stof en door de gegeven voorbeelden te bekijken, zul je erg veel kennis opdoen. Bovendien worden er video’s met bepaalde tips en trucjes vrijgegeven, zodat je nóg meer uit de cursus kunt halen.

Eigen ervaring

Voorkom dat je Facebook Account wordt geblokkeerd. Yes, been there, done that. 

Oei wat een pijnlijke les!

Als jij namelijk klanten gaat benaderen en random berichten gaat sturen naar ‘vreemden’, dan kan Facebook dat als spam markeren. Teveel spam is block op je account. 

Luister echt goed naar wat Boyd zegt, zodat je dit voorkomt!

4.5 Week 5 - 'Sales'

Doordat je in de vijfde week meer leert over het verbeteren van je eigen bedrijf, kun je de vijfde week als erg nuttig beschouwen. Zo leer je over het besparen van kosten en het versturen van facturen voor je bedrijf. Ook leer je over het vermijden van hoge lasten op administratief gebied. 

Week 5 bestaat uit 3 lessen:

 1. Automatisch betalingen & facturen
 2. Het Magische Contract
 3. Klanten on-boarden
In de vijfde week wordt daarnaast ingegaan op hoe je je klanten tevreden kunt houden en hoe je je eigen bedrijf goed kunt laten lopen. In de SMMB Masterclass krijg je veel contracten waarbij je alleen maar de bedrijfsnamen van je klanten en van je zelf hoeft in te vullen. Veel Copy-paste dus. 

4.6 Week 6 - passief maken & schalen

In week 6 leer hoe je een freelancer benadert en tewerkstelt. Het videomateriaal bevat zeer bruikbare informatie en is in totaal wel twee uur lang. Je kunt dus wel zeggen dat de masterclass je veel te bieden heeft.

 1. Top freelancers vinden, inhuren & managen

4.7 Persoonlijke Accountability Coach

Veel Online Cursussen zijn passief. Je wordt gezien als een nummertje en je krijgt geen persoonlijke begeleiding. Daarom dat Boyd gekozen heeft om per 1 januari 2020 een full-time accountability coach voor de SMMB Masterclass-cursisten in te huren. 

Deze accountability coach chat 1-op-1 met je, hij (of zij) zal je vragen hoe de cursus verloopt voor je & houdt je zelf verantwoordelijk voor je resultaten. 

Dit hebben wij in geen enkele online cursus van Jia of van Jacko gezien. 

4.8 Bonus: Groepscoaching + live Coaching

Als jij kiest voor de SMMB Masterclass, krijg je ook toegang tot de:
 1. Opnames coaching calls
 2. Opnames Mastermind
Je kan dus alle eerdere video terug zien. Daarnaast komen er ook elke week online groepscoachingssessies met Boyd en andere leden van de SMMB Masterclass. 

4.9 Live Meetups & Exclusiefe Uitnodigingen

Om het nog persoonlijker te maken, organiseert Boyd Hoek ook exclusieve maandelijkse meet-ups, alleen beschikbaar voor cursisten van de SMMB Masterclass. 

Hierbij krijg je de kans met elkaar en met Boyd te netwerken, nieuwe vrienden te ontmoeten en in het algemeen – een top tijd te hebben! Het zal je opvallen dat je hier mensen tegenkomt die dezelfde doelen en dromen hebben als jij. Namelijk: Financieel onafhankelijk zijn. 

Meestal zijn deze meetups in de regio Utrecht. Ze zijn dus centraal gelegen in het land, zodat iedereen er bij kan zijn. 

4.10 SMMB Masterclass Facebookgroep

Om met de hele community te sparren en al je vragen te kunnen delen, is er een Facebook groep opgericht.

Alleen als je toegang hebt tot de cursus, word je in de facebookgroep toegelaten. Er zijn echter 2 facebook groepen als we op zoek gaan SMMB Masterclass.

De SMMB Masterclass groep, die alleen zichtbaar is voor SMMB Masterclass studenten.
https://www.facebook.com/groups/1976582169103618

Algemene SMMB Community. Voor iedereen die een eigen Marketing Agency of Bureau heeft. 
https://www.facebook.com/groups/371091957010105

 

SMMB Facebookgroep

Gratis SMMB Masterclass-training!

SMMB Masterclass Pakket TumbnailMaak nu al kennis met Boyd! Je kan gemakkelijk meedoen met het gratis SMMB Masterclass Webinar die Boyd heeft opgezet. 

Daarnaast biedt Boyd Hoek een garantieregeling van 14 dagen. Als jij dus niet tevreden bent over de cursus, kan jij op elk moment stoppen.

5.0 De prijs van de SMMB Masterclass

Als je een directe betaling doet, ben je €997,- kwijt. Dit bedrag is gelijk aan de Agency Masterclass en de OMB Masterclass. Heel gek is het dus niet. 

Kan je het bedrag niet in één keer betalen, maar wil je liever overgaan op termijnen? Dan betaal je 3 keer €397,-. 

Je betaalt dan wel €194 meer. Niet echt slim dus. 

Wellicht heb je plannen om te starten met de cursus als je nog op de middelbare school zit. Dat kan, er zijn enkele jonge ondernemers die dit naast school doen. Wij adviseren echter niet om direct te stoppen met je middelbare school. 

Kan je de cursus betalen? Dan kan je dit natuurlijk wel naast je school doen. Vraag als je jonger dan 18 jaar bent, wel even toestemming aan je ouders. 

6.0 Andere Social Media Marketing cursussen

6.1 De Agency Masterclass

Een andere cursus waarin je ook leert hoe je kan adverteren op Facebook en je diensten kan aanbieden aan bedrijven, is de Agency Masterclass van Jia Ruan. 

Je leert in deze cursus precies het zelfde. Echter is Jia meer gericht op het hebben van een winnaars mindset. Lees straks ook 8.0 ‘Wat is het verschil tussen de SMMB Masterclass van Boyd Hoek en de Agency Masterclass’. Zo kan heb je duidelijk welke cursus beter bij je zou passen.

>> Lees hier de volledige Agency Masterclass, mocht je nog twijfelen

6.2 De OMB Masterclass

De nieuwste cursus waarin je leert hoe je een succesvolle Social Media Marketing Bureau start, is de OMB Masterclass van Kjell Fruytier. 

Kjell Fruytier richt zich met de Online Marketing Bureau (OMB) Masterclass specifiek op de Belgische markt. De cursussen komen qua inhoud echter allemaal overeen. 

>> Lees hier de volledige OMB Masterclass

7.0 Is Boyd Hoek te vertrouwen?

Zijn KVK nummer en ons hele onderzoek laat eigenlijk al wel zien dat je krijgt waarvoor je betaald. 

Je betaald voor een complete cursus waar je leert hoe je een Social Media Marketing Business mee op kan zetten. En ja, een enkele student verdient inderdaad de eerste maand al €1000,-, maar dit is lang niet iedereen. Dit komt later pas op gang.

Daarnaast maakt hij sinds januari 2020 ook gebruik van een accountability coach die echt jou achter de broek zit van, wat heb je nu gedaan, wat is je volgende stap, ga dit echt doen.. etc etc. Dit is dus een cursus waar je niet heel erg passief in kan blijven. 

Zijn claims had hij beter wat naar beneden bij kunnen stellen in onze ogen. Zoals we al eerder zeiden: Je start waarschijnlijk met low-budget klanten om zo een portfolio op te bouwen. 

7.1 Waarom zijn mensen dan toch negatief over Boyd Hoek?

Boyd Hoek

De Hawaii blousjes van Boyd Hoek. En hetzelfde zwembad bij zijn huis in Bali wat je continue ziet in zijn filmpjes. Komt die jongen nog ergens anders op de wereld? De zo onbetrouwbare en overdreven uitspraken van Boyd Hoek vragen gewoon om zulke reacties. 

Zelf snappen we ook niet helemaal waarom hij dat doet. Erg professioneel is het zeker niet. 

Zijn reactie toen wij het vroegen? 

‘Ik hoef me aan niemand te bewijzen. Mijn businessmodel werkt. Anders zou Jia ook niet een Agency opgericht hebben. Ik doe wat ik wil, omdat ik me dat kan veroorloven. En in Bali is het nu eenmaal lekker weer. … Dit business model is er juist om te ontsnappen aan al die regels van de maatschappij. Om te zorgen dat je niet meer voor een baas hoeft te werken en je je niet meer hoeft te verantwoorden. Daarnaast ontmoet ik ook zelden klanten face-to-face. Zolang ik mijn werk goed doe, is er niks aan de hand.’ 

8.0 Wat is het verschil tussen de SMMB Masterclass van Boyd Hoek en de Agency Masterclass?

Boyd Hoek legt minder de nadruk op mindset verandering en meer op alle praktische zaken die met een SMMB te maken hebben. Mitchell is wat betreft de een eigen SMMA meer op de theorie gericht dan op de praktijk. Boyd Hoek is echter wel super sterk in het uitleggen van de ‘standaard mens’ en de ‘ondernemer’. 

 • De standaard mens blijft veilig in zijn of haar comfortzone en werkt vaak voor een baas. Hij heeft nooit echt vrijheid, maar krijgt daarmee relatief meer zekerheid.
 • De ‘ondernemers’ gaan de challenge aan, doen iets wat andere vaak vermijden. Maar krijgen als ‘beloning’ daarvoor meer (financiële) vrijheid en kunnen daarom ook meer dromen waarmaken. 

Heb jij een community nodig waarbij motivatie en mindset naar voren komen, dan is de SMMA wat voor je. Weet je zeker dat je het gaat redden en wil je meer praktische info? Dan is de SMMB misschien wat voor je. 

Het ligt er dus aan waar jij denkt dat je zwakheid is.

Boyd Hoek heeft inmiddels zo’n 700 studenten en is daarmee echt wel een coach. Mitchell Weijerman heeft echter weer bij Google gewerkt. 

Ons advies: Kies voor de community waar jij je prettig bij voelt of de leermeester die jij wilt hebben. Voor de prijs hoef je het in ieder geval niet te laten!

9.0 Andere over de SMMB Masterclass

Natuurlijk moet je nooit zomaar een online cursus aanschaffen. Dit zijn in ieder geval de meest betrouwbare sites en reacties die we konden vinden. Als je zelf op zoek gaat naar ‘Review Agency Masterclass’ dan kom je allerlei dubieuze reviewsites tegen. Niet doen dus!

9.1 Andere websites over de SMMB Masterclass

De Moderne Nomaden

”Ik ben goed te spreken over de SMMB Masterclass. Het is één van de makkelijkste verdienmodellen die je tegenwoordig kunt gebruiken om online geld te verdienen. Daarbij is het relatief snel op te zetten: een eigen SMMB. Naar mijn idee eenvoudiger (en sowieso met minder kosten) dan bijvoorbeeld een dropshipping business (of verkopen met Bol.com).”

Het NLP college

”Als we eerlijk zijn is de masterclass niet voor iedereen geschikt. Je moet wel gemotiveerd zijn om hard te werken. Zeker in het begin zal je veel uren moeten maken om klanten binnen te halen, social media marketing voor de bedrijven uit te voeren et cetera. … Er zal de nodige tijd overheen gaan voordat je passief geld kunt verdienen. Bovendien moet je goed zijn in het creëren van waardevolle ads, leadpages en salespages, want je zult niet direct in staat zijn deze taak uit te besteden aan freelancers.”

Writego.nl

”Ik ben erg te spreken over de online training, maar ik wil je wel graag nog het volgende meegeven. Tijdens het volgen van de online training moet je door de communicatie van Boyd Hoek heen zien te kijken. Hij heeft een nogal aparte (irritante) vorm van communiceren, maar inhoudelijk heeft hij absoluut veel bij te brengen.”

9.2 Succesverhalen van studenten

9.3 Is de SMMB Masterclass of SMMA Masterclass wat voor jou?

Ja? Wellicht is het dan tijd om het roer van je leven om te gooien en een keer écht 100% voor iets te gaan. 

10.0 Insider tips

10.1 Insider tip 1: Begin simpel

Niemand die jou verplicht om meteen voor ‘groot’ te gaan. Ik begrijp best dat het lastig is om direct naar een bedrijf te gaan wat al 100 werknemers in dienst heeft. 

Begin daarom gewoon simpel. Vraag een lokale bakker of schilder of een personal trainer die je misschien al kent, om proefklant te worden. 

Check anders even dit webinar van Boyd. Hij duurt zo’n 2 uur. (te lang). Maar hij vertel wel helemaal hoe makkelijk jij geld kan verdienen door simpel in te spelen op de markt van de personal trainers. 

10.2 Insider tip 2: Youtube Marketing

Denk goed na hoe jij jezelf als Social Media Marketing Bureau gaat presenteren aan je klanten.

Als professional wil je namelijk ook goed overkomen. Wees daarom bereikbaar via meerdere kanalen. Eén Facebook account is zeker nodig, alleen al om te laten zien dat je kennis hebt van Facebook. Maar wat denk je van LinkedIn? Of Twitter of Instagram?

De beste kans hebber is echter om een eigen Youtube kanaal te starten. Als jij bereikbaar bent via Youtube, laat je meteen je presentatievaardigheden, creativiteit en professionaliteit in beeld vangen. Dit is in de eerste fase misschien nog niet relevant, maar er na 6 maanden nog eens over. 

Wie weet wordt jij wel zo goed op YouTube en leer jij hoe je aan Youtube Marketing kan doen. Je zou zelfs je eigen Youtube Marketing Masterclass kunnen starten. Daar is nog geen enkele cursus over! (Als die er wel is, let me know!) Ik kan alleen deze:  https://digitaldefynd.com/best-video-marketing-courses-training/ vinden. Dit zijn vaak losse cursussen die je alleen de basis vertellen. Uiteindelijk moet je alsnog alles zelf onderzoeken hoe iets werkt. 

11.0 Kritische opmerkingen

Als ervaren media coach, was er voor ons wel wat overlap met al bestaande kennis. Wel wordt er hier uitgebreid ingegaan op Facebook Ads.

X Onderschat de administratie niet die er bij komt kijken. Je leert dit in de cursus, maar moet het zelf wel toepassen.  Zorg dus van te voren dat je voldoende alle informatie ordent in mapjes op je computer per klant. Dat voorkomt dat je klanten door elkaar gaat halen en misschien wel cruciale fouten maakt. 

X Je wordt niet in één dag succesvol. Daar gaat tijd over heen. Zeker als je dit naast je baan of naast je studie gaat doen. Zorg dat je een vast moment per week of (het liefst) per dag inplant om te werken aan je business. Vaak is het zo dat de negatieve reacties komen van studenten die dachten: ‘Ik doe dit er wel even naast.’ #wrong. Als jij zo’n instelling hebt, weet ik zeker dat jij ook straks een van die haters wordt. Terwijl jij inmiddels ook heel goed weet dat het verdienmodel an-sich gewoon werkt.

X Boyd gaat bij al zijn reclamefilmpjes meestal uit van zo’n €1000,- per klant. Echter in de opstartfase, moet je uitgaan van zo’n €250-€500,- per klant. Pas later, als je een redelijk portfolio hebt opgebouwd en meerdere resultaten kan laten zien, kan je opschalen naar zo’n €1000,- of €2000 per klant.

X Je gaat ook klanten verliezen. Dit is iets waar in de community nog niet heel veel over gepraat wordt, alhoewel na verloop van tijd wel wat meer. Maar blijf daarom goed kijken naar adviezen van anderen. Luister ook naar de redenen die gegeven worden, als een klant besluit te stoppen met je diensten. Probeer het je in ieder geval niet te veel aan te trekken. 

12.0 Conclusie

Doe mee met de SMMB Masterclass! (ACTIE!)

Wat is het je waard om te leven in vrijheid? Je hebt de keuze om nu je leven om te keren. 

The choice is yours!

Als jij op het punt gekomen bent, dat je verandering in je leven wilt, stel dan niet uit. Je krijgt een complete cursus met:

 • Overzichtelijke informatie die jij direct kan toepassen
 • Complete scripts van Boyd en voorbeelden hoe hij sales gesprekken voert. 
 • Het kost je (naast de aanschaf) geen geld, je kan dit zo lang mogelijk proberen tot dat het gaat lukken.
 • Accountability coach, die je de eerste weken je echt goed zal ondersteunen.

Beloof me één ding: Geef nooit op, het businessmodel werkt echt. 

De cursus en Boyd Hoek zelf gaan er niet voor zorgen dat je rijk wordt. Uiteindelijk ben jij degene die de stappen moet ondernemen. 

De vraag is echter hoeveel heb jij over voor (financiële) vrijheid?

SMMB Masterclass Pakket Tumbnail

Klik op onderstaande actie knop en zorg ervoor dat je niet onnodig meer betaalt voor de cursus!