Affiliate Marketing:
Wat is dat?

Home » Affiliate Marketing: Wat is dat?

Wat is Affiliate Marketing? Nieuw is het al lang niet meer, maar toch weten relatief weinig mensen hoe je makkelijk geld kan verdienen via het internet. En dat is best raar, want Affiliate Marketing is een eenvoudige manier om online geld te verdienen. Met affiliate marketing promoot jij producten van andere mensen.

Het enige wat je nodig hebt, is een laptop met internet verbinding. Dat betekent dus dat iedereen op deze manier geld kan verdienen.

En technische kennis? Die heb je heel niet nodig!

De voordelen zijn enorm. Als jij begint met Affiliate Marketing kan je uiteindelijk:

Beter kan het volgens mij niet?

Als je nieuw bent, kan het zijn dat je een beetje ‘overwhelmed’ raakt. Je krijgt namelijk best wat informatie binnen, waarbij je gelijk al zoveel leuke ideeën gaat bedenken. Het kan zijn dat je door je enthousiasme het overzicht verliest.

Ik ga je stap voor stap duidelijk maken wat Affiliate Marketing is en hoe jij het beste kan beginnen met je eigen Affiliate Marketing strategie.

Toen ik startte, werd ik overvallen door alle informatie. Daarom probeer ik onderscheidt te maken tussen alle ‘technische info’ – die je nodig hebt voor eventueel het maken van een website – en alle info met betrekking tot ‘content’ – de inhoud van je website.

Ik heb nog geen enkele site gezien die dit onderscheidt ook maakt, dus doe er je voordeel mee! Waarschijnlijk is iedereen zo enthousiast dat ze beginnen met typen, zonder dat ze vergeten dat niet alles voor iedereen zo vanzelfsprekend is.

Dus… Zit je klaar? Dan gaan we van start!

 


1.0 Wat is Affiliate Marketing?


Met affiliate marketing promoot jij producten van andere mensen of ondernemingen. Als jij er voor kan zorgen dat iemand het product of dienst via jouw website koopt, krijg jij er betaald voor. Dit noemen ze ‘commissie’.

Heel simpel: Jij krijgt betaald als iemand anders iets koopt via jouw website.

Wat de meeste mensen wel weten is dat een product wordt gemaakt door een fabrikant. Deze verkoopt het door naar winkels. Vervolgens koop jij als consument het product in een winkel.

Waarom willen winkels dan dat jij dat product ook verkoopt?

(Online) winkels maken reclame, maar weten ook dat jij als consument niet altijd alle reclames binnen krijgt. Je mailbox zou uitpuilen als je van elke webwinkel een e-mail zou krijgen.

Webwinkels hebben dus maar beperkt bereik. Een van de strategieën is om er voor te zorgen dat via meerdere sites, mensen toch bij hun een product kopen.


1.1 Voorbeeld Affiliate Marketing

De fabrikant verkoopt een televisie aan online winkels voor €400.
De onlinewinkel zet de televisie te koop voor €750,-.
De onlinewinkel maakt normaal gesproken een winst van €350,-

Maar de online winkel verkoopt de televisie alleen maar aan mensen die specifiek op zoek zijn naar een televisie of het een leuke aanbieding vinden.

Dus om er voor te zorgen dat meer mensen weten dat de televisie te koop is, zegt de webwinkel: als via een andere website –via affiliatie link– een televisie verkocht wordt, krijgen zij per verkoop €50,-.

De online winkel sluit zich daarom aan bij een affiliate netwerk.

Jij doet aan affiliate marketing. Jij hebt je dus aangemeld bij een affiliate netwerk. Je zoek een product dat je wilt promoten. Uiteindelijk zie je dat deze winkel een goede aanbieding heeft. Je schrijft een stukje tekst over het product op je website en promoot de televisie van deze winkel.

Een consument koopt via jouw affiliatie link een televisie van €750,-.
Stel je voor dat van dit bedrag €700,- naar de webwinkel gaat en €50,- naar jou?

De winkel is blij, want deze verkoopt meer televisies en maakt nog steeds €300,- winst.

Jij blij, want jij krijgt €50,- door alleen maar een tv te promoten.

Als een webwinkel dus minder aan Affiliate Marketing zou doen, zou hij minder klanten krijgen en dus minder winst maken.

Verkoop jij niks? Dan maak je geen verlies, want jij maakt alleen reclame en bent niet verantwoordelijk voor het inkopen en verkopen van een televisie.


1.2 Groepen bij Affiliate Marketing

In het voorbeeld is als eerste te zien dat de fabrikant een product aan een webwinkel verkoopt. Tijdens de Affiliate Marketing blijft deze echter buiten beeld. Als Affiliate Marketeer hoef jij dus geen rekening te houden met de fabrikant.

Wel zie je het volgende:

 1. De webwinkel wilt gaan verkopen en besluit te adverteren.
 2. Zij sluiten zich aan bij een Affiliate Netwerk. Een Affiliate Netwerk is de schakel tussen de adverteerder en jouw website.
 3. Jij hebt een website en bent degene die producten promoot. Jij wordt ook wel de Affiliate, Publisher of Affiliate Marketeer
 4. De website is het middel waarmee je promoot.
 5. De klant is degene waarvan je uiteindelijk hoopt dat deze tot koop overgaat.

1.2.1 De Webwinkel

De webwinkel is in dit geval de adverteerder. De webwinkel degene die verantwoordelijk is voor het eindproduct dat de klanten kopen. Dit kan een fysiek product zijn, zoals in het voorbeeld een televisie. Ook kunnen het ‘online’ dingen zijn. Zoals een e-book, een e-cursus of iets dergelijks.

Het kan een grote online winkel zijn als Bol.com of een persoon die een online cursus wilt promoten.

1.2.2 Een Affiliate Netwerk

Een Affiliate netwerk is een online platform. Het is een soort ‘markplaats’ waar zowel de adverteerders als affiliates zijn te vinden.

De adverteerders willen zoveel mogelijk winst maken en zoveel mogelijk producten of diensten verkopen. Jij als Affiliate kijkt naar de producten waar jij het meeste op kan verdienen of die het beste aansluiten bij de branche waar je in zit.

Enkele voorbeelden van branches waar jij promotie voor kan maken zijn: Gezondheid, relaties, sport, geluk, geld verdienen… En er zijn nog veel meer mogelijkheden… Kansen genoeg dus!

Een Affiliate Netwerk is dus een tussenpersoon voor jou en de adverteerder.

Bekende Affiliate Netwerken zijn:

 • PayPro
 • Daisycon
 • Awin
 • Tradetracker

Je bent natuurlijk niet verplicht om je aan te melden bij een Affiliate netwerk. Als je persoonlijk een ondernemer kent, kan je natuurlijk ook naar hem of haar toestappen om te vragen of je tegen vergoeding een van zijn producten mag promoten.

Hoewel zo’n Affiliate Netwerk is wel handig om te gebruiken voor wat naslag werk over producten en prijzen.

1.2.3 De Affiliate Marketeer

Zoals een Affiliate Netwerk de tussenpersoon is voor jou en de adverteerder, ben jij de tussenpersoon voor de klant en de adverteerder.

Het enige wat jij hoefde te doen, is zorgen dat je:

 1. Een goed product vinden dat je kan promoten.
 2. Een affiliatie link op je website plaats naar een winkel
 3. Potentiële klanten vindt, die naar je website komen.
 4. Blijft investeren in je website.

Jij bent op geen enkele manier verantwoordelijk voor de inkopen, verkopen of andere service die het bedrijf verleent. Je hebt dus alle vrijheid om aan het werk te gaan waar en wanneer je wilt.

Dit is de reden waarom veel mensen kiezen voor Affiliate Marketing. Affiliate Marketing kan namelijk een middel worden om passief inkomen te krijgen.

Bij Affiliate Marketing ligt je focus alleen op je website en het maken van goede content. Het meest belangrijke is dat je goede artikelen schrijft. Dit is nodig om (1) hoog ik Google te komen (2) tevreden bezoekers op je website te houden.

1.2.4 De website – en andere Affiliate marketing strategieën

In deze hele uitleg ben ik uitgegaan van het maken van een website om daar je affiliatie links te promoten.

Voorbeeld:

Pas geleden kwam ik een site tegen die zich specifiek richtte op het trainen van een Jack Russel. Je weet wel zo’n lief klein hondje.

De website had niet één simpel artikel over dit soort. Nee, de hele website  ging heel gedetailleerd in op de voeding van de hond, de verzorging van de hond, het trainen van deze hond et cetera. Een hele website over één onderwerp.

Kies er dus voor om een product te promoten wat jij interessant vind! Hoe kan je dit doen?

 • Je kan aan de slag door het maken van een ‘Informatieve website’. Het doel van deze website is het geven van informatie en kennis. Je leest informatie over een specifiek onderwerp. Je maakt een simpele website waarin je je verdiept in één bepaald product van een branche. Dit noemen ze ook wel een ‘niche’. Als de branche ‘sport’ is, kan ‘fitnes’ of zelfs ‘buikspieroefeningen’ een niche zijn.
 • Een ander voorbeeld is een ‘review website’. Hier promoot je verschillende producten en beoordeel jij producten. Je zorgt ervoor dat je alle voordelen en nadelen van de producten verteld, hoe ze werken, wat ze kosten.. en natuurlijk waar ze te koop zijn!
 • Een andere vorm is het maken van een vergelijkingswebsite. Hierbij vergelijk je meerdere producten met elkaar en geef je op basis van de resultaten advies over welk product het beste zou zijn. Bezoekers die echt al specifiek op zoek zijn naar een bepaald product, kijken vaak net voordat ze tot de echte koop over gaan naar een vergelijkingswebsite. Hoe makkelijk is het dus als er op jouw website een link staat naar de winkel?
 • Een Affiliate Webshop is bijna hetzelfde als een normale webshop. De klanten krijgen veel producten te zien en extra uitleg daarbij. Er is bij deze websites echter geen ‘winkelmandje’. Als een klant wilt overgaan tot een aankoop, dan worden ze naar de echte verkooppagina van de aanbieder gestuurd. De concurrentie is bij deze laatste echter hoog. Daarbij is het toch vaak zo dat klanten al direct naar de officiële site gaan van een winkel.

In ons voorbeeld heeft deze persoon gekozen voor een informatieve website. De meeste bezoekers komen via Google bij zo’n site. Denk je..

Maar wist je dat het voordeel van Affiliatie links is dat je ze overal kan neerzetten? Naast Google kan je ook Social Media gebruiken. Is het je namelijk ooit opgevallen dat in de beschrijving van sommige YouTube video’s een aantal links zijn geplaatst? Of dat er bij een Instagram post staat: ‘link in bio’? 

Er is een kans dat daar ook affiliatie links tussen zitten. Genoeg mogelijkheden om je links ergens te plaatsen.

Let wel op dat je ook niet overdrijft. De informatie die je geeft, moet natuurlijk wel betrouwbaar zijn.

1.2.5 De klant

Als laatste moet je daarom één ding niet vergeten, namelijk de klant. De persoon waarvan jij hoopt, dat deze iets via jouw link koopt.

Zorg er voor dat je onderzoek doet naar de klant. Dat je je gekozen doelgroep begrijpt.

De klant ‘mist’ namelijk iets of heeft een ‘probleem’. Jouw doel is om er voor te zorgen dat deze klant hulp krijgt en dat het probleem wordt opgelost.

De echte Affiliate Marketeer denkt niet alleen aan zijn eigen inkomsten. Het gevaar zou namelijk zijn dat je alleen maar gericht bent op het promoten van zoveel mogelijk (verschillende) winstgevende producten. Terwijl een site die een beetje over van alles en nog wat gaat, niet laat zien dat het een expert is op een bepaald gebied. Daarnaast kan je ook nog eens de pech hebben dat je minder hoog scoort in Google.

Houd dus het doel voor ogen dat de klant koning is. Ook op het internet.

Als een klant namelijk een goede beschrijving krijgt van het product dat je promoot, is de kans veel groter dat hij of zij terug komt. Of je wellicht aanbeveelt aan andere mensen.


2. Voordelen van Affiliate Marketing


Waarom zou je starten met Affiliate Marketing? Ik heb de voordelen op een rijtje gezet.

2.1 Tijd en plaats onafhankelijk

Het enige wat jij nodig hebt om te starten met Affiliate Marketing is een laptop en internet! Op elk moment van de dag en op elke plaats ter wereld kan jij aan de slag.

Het geeft je dus onwijs veel vrijheid. Ook is er een mogelijkheid dat je passief inkomen creëert. Dat betekent dat als je website eenmaal goed loopt, het geld vanzelf binnen komt.

Daarnaast betekent ‘tijd en plaats onafhankelijk’ ook dat je mensen niet meer persoonlijk hoeft te benaderen. Als jij regelmatig goede content schrijft, komen er namelijk vanzelf mensen op je site. Het voordeel is dan ook dat jij een groot publiek kan bereiken uit heel het land.

Het internet stop nooit en gaat nooit slapen. Altijd zijn er mensen online, zelfs ’s nachts!

Dat betekent geld kan verdienen terwijl je slaapt!

2.2 Iedereen kan er mee beginnen

Affiliate Marketing is voor iedereen. Je hoeft geen opleiding te volgen of speciale cursus. Alle informatie over Affiliate Marketing is te vinden op internet. Je kan zelfs direct starten!

In principe heb je geen startkapitaal nodig om te beginnen met Affiliate Marketing. Je hoeft niet een bedrag van €10.000,- op je bankrekening te hebben, zoals je bij beleggen dat wel nodig zal hebben.

Je kan zelfs direct starten met het typen van je artikelen in Word.

Het enige wat je een keer moet doen, is het opstarten van een website. Meestal heb je voor €10,- per maand al een domeinnaam en een hosting..

2.3 Geen verplichtingen

Affiliate Marketing is het business model waarbij je niks verplicht bent. Ga jij op vakantie of heb je geen zin om aan je website te werken? Dan doe je dat toch niet?

Er zijn inmiddels genoeg technische mogelijkheden om je artikelen alvast te schrijven en in te plannen. Dat betekent dus als jij op het strand aan het genieten bent, de software voor jou ineens een artikel online zet. Hoe makkelijk wil je werken?

Je hebt bij het doen van Affiliate marketing totaal geen verplichtingen. Jij beslist zelf wanneer je aan het werk gaat en hoeveel jij geld jij er aan uit besteed. Jij bent zelf de baas over je eigen leven!

Je website blijft online, zolang jij de hosting betaald. 

2.4 Geen risico!

Omdat je zelf op geen enkele manier een eigen product verkoopt, loop jij geen enkel risico.

Je hoeft zelf geen eigen product te bedenken, aangezien Affiliate Marketing wordt ingezet om de producten van anderen te promoten. Je hebt dus je zelf geen eigen product nodig. Ook een eigen voorraad aan leggen is niet nodig, je bent niet verantwoordelijk voor het verzenden van producten, voor klachten regelingen of retourneren van producten.

Jij bent alleen verantwoordelijk voor de ‘marketing’ van het product. Daarbij ben je niet gebonden aan contracten. Wil je overstappen naar een ander product? Dan kan je heel gemakkelijk via een affiliatie netwerk een andere link gebruiken voor een ander product.


3. Nadelen van Affiliate Marketing


Waarom mensen dan toch niet starten met Affiliate Marketing?

3.1 Grote tijdsinvestering

Een reden dat mensen niet starten of te vroeg stoppen met hun Affiliate Marketing website komt vanwege de grote tijdsinvestering vooraf. Het ontwerpen van een website is nog redelijk snel gedaan, maar het (blijven) posten van content kost vaak meer tijd dan je denkt.

Hoe snel je Affiliate Website een succes is hangt daarbij volledig van jezelf af. Het hangt af van de inhoud die je plaatst, welk product jij promoot en hoe vaak jij echt ‘werkt’ aan je site. Als jij elke week 1 artikel online zet, ben je langer bezig dan iemand die 3 artikelen per week online zet.

Vergeet dan ook niet dat je altijd wel een paar uur per week bezig aan ‘onderhoud’ van de website. Stel je voor je zet elke week 1 artikel online.

Dan heb je pas na een jaar 52 artikelen. Als je dan onderzoek gaat doen naar de ‘grote jongens’, denk je misschien dat je nooit op pagina 1 in Google komt te staan. 

Afhankelijk van je product, zoekwoorden, marketing, doelgroep etc. kan het zo zijn dat een concurrent met 2 artikelen mindere artikelen toch lager scoort. Google kijkt nog steeds naar de inhoud van je bericht. Dát moet toegevoegde waarde hebben.

We noemen dit ook wel een ‘grote leercurve’. Het kan zo zijn dat je pas na een half jaar je eerste commissie ontvangt. Het is dus belangrijk om nooit op te geven.


3.2 Instabiel inkomen

Een verschil met vast inkomen is dat bij Affiliate Marketing het inkomen instabiel is. Dat wil zeggen. De ene maand verdien je meer dan de andere maand.

Het ligt dus puur aan welk product jij promoot. Houd er dus rekening mee als je seizoensgebonden producten gaat promoten. Een voorbeeld van een seizoensgebonden product is airconditioning.

In het voorjaar en in de zomer zal je veel meer bezoekers krijgen dan in de winter. Het is dan ook logisch dat als je airconditioning producten verkoopt, meer omzet in de zomer dan in de winter.

De vrijheid die echter na het creëren van passief inkomen krijgt is echter niet te meten tegenover in de inspanning die jij van te voren geleverd hebt. Stel je zelf eens voor dat je een compleet vrije dag hebt. Je hoeft geen wekker te zetten, je start de dag met sporten of mediteren. Je kijkt om 10uur even op je mobiel en je ziet gewoon dat er alweer €100,- is bijgeschreven. Dat betekent gewoon gratis boodschappen doen!

Het ligt er puur aan hoe jij je product promoot. In het begin is het misschien moeilijk om soort ‘reclame’ tekst te schrijven. Onthoudt: hoe beter jij wordt in het schrijven van soort ‘reclame’ teksten, des te groter is de kans dat je geld gaat verdienen met Affiliate Marketing.


4. Hoe werkt Affiliate Marketing op een website?


4.1 Website maken

Laptop met wordpress Affiliate Marketing

Affiliate Marketing is dus een vorm van internetmarketing. Jij promoot de producten van iemand anders. In dit artikel ga ik uit van het promoten via een website.

Je kan bijna bij elke hostingprovider een website maken. Zelf heb ik gekozen voor Neostrada. 1 website kost me daar zo’n €45,-

Dus met een kleine investering en hard werken, krijg ik gewoon een jaarinkomen en alle vrijheid die er is!

Bij Neostrada kan je gemakkelijk gebruik maken van WordPress. WordPress is een programma waarin je heel makkelijk je teksten online kan zetten.

Je hebt daarbij alle vrijheid om de website aan te passen naar jouw wensen. Dit is wel direct een valkuil. Misschien denk je eraan om een hele mooie website te maken, wat heel goed is, maar Google kijkt als eerste naar je geschreven teksten. Zorg eerst dat er wat te lezen valt, ga daarna pas beginnen met de vormgeving van je website.

De regel is namelijk: hoe meer je schrijft, hoe meer bezoekers je op je website krijgt.


4.2 Thema installeren

Naast dat je via WordPress heel gemakkelijk je opmaak kan veranderen. Kan je ook voor een thema kiezen. Via een thema, ook wel ‘template’ genoemd, heb je soms al een website bijna kant en klaar! Als je namelijk een ‘template’ download, heb je eigenlijk het frame van de website al compleet.

Ik laat het even zien met een voorbeeld. Ik downloadde in WordPress een thema. Toen ik startte zag mijn ‘Contact-pagina’ er zo uit:

Ik hoefde dus alleen maar mijn gegevens te veranderen naar. Zo simpel is het maken van een website tegenwoordig!


4.3 De Affiliatie Link

Als je website eenmaal online is en de je basis gegeven verandert hebt, kan je gaan starten met het toevoegen van artikelen.

Het draait hierbij allemaal om een ‘affiliatie link’. Deze link kan een paar woorden zijn in een tekst waar je op kan klikken, maar het kan ook een afbeelding zijn van het product.

Als je daarop klikt, ga je bijvoorbeeld automatisch naar bol.com. Doordat het een speciale link is met een code, kan het netwerk bedrijf precies zien dat de bezoeker via jouw website bij het product is gekomen.

Een link met code kan er bijvoorbeeld zo uit zien: https://partners.plugandpay.nl/merchant_id=3982193

Zonder affiliatie link kan je dus geen geld verdienen.

Zo’n link heeft heel veel voordelen. Je kan namelijk je link ook doorgeven aan familieleden of kennissen. Als zij namelijk iets kopen bij Bol.com, ontvang jij commissie. Slim om dus aan mensen te vragen of ze gebruik willen maken van jou link!


5. Verdienmodellen bij Affiliate Marketing


Er zijn verschillende soorten verdienmodellen je kan gebruiken.Money_in_style_logo

5.1 ‘Pay per Sale’ (PPS)

In de voorbeelden kwam het zo genoemde “Pay per Sale’ (PPS) of Click per Sale (CPS) naar voren. Je krijgt alleen commissie, geld als een bezoeker ook daadwerkelijk iets heeft gekocht door middel van het klikken op jouw affiliatie link.

5.2 ‘Pay per Click’ (PPC)

Daarnaast heb je ook ‘Pay per Click’ (PPC). Dit wil zeggen dat je geld krijgt als iemand op je link klikt. De persoon hoeft hierbij nog niets te kopen. Alleen het klikken op bijvoorbeeld de afbeelding of op de link, zorgt er al voor dat jij een bedrag krijgt. Natuurlijk is dit bedrag wel vele mate lager dan bij een Pay per Sale.

5.3 ‘Pay per Lead’ (PPL)

Een ander voorbeeld is ‘Pay per Lead’ (PPL). Dit is als een bezoeker via jouw link ook contact opneemt met de winkel. Dit kan op verschillende manieren, bijvoorbeeld door zich aan te melden voor een nieuwsbrief of het aanvragen van bepaalde diensten.

5.4 ‘Pay per View’ (PPV)

Er bestaat zelfs ‘Pay per View’(PPV).  Dit vind je vooral bij bepaalde apps op je mobiel of tablet. Stel je voor dat je een gratis app hebt gedownload, maar alleen naar het volgende level kan als je een advertentie bekijkt? Grote kans dat de app maken betaald krijgt per view.

Voorbeeld:

Afhankelijk van je Marketing Strategie kan je kiezen welk verdienmodel je het beste kan gebruiken:

Je start met het schrijven van artikelen op een website of een blog. Je wilt gaat een product promoten. Denk aan een scheerapparaat van Samsung. Je schrijft hier een review over of neemt een filmpje op waarin jij uitlegt hoe een scheerapparaat werkt, wat de positieve kanten en de minder positieve kanten zijn van dit apparaat.

Tijdens je blog/video plaats je affiliatie links of afbeeldingen die leiden naar het product, bijvoorbeeld op Bol.com.

Je overweegt om te kiezen tussen PayPerSale en PayPerClick.

PayPerSale.

Het product kost bijvoorbeeld €80. Als er via jouw link een aankoop wordt gedaan ontvang je €8. Er komen gemiddeld 1000 bezoekers op je site. 1 persoon besluit om inderdaad via jouw link een scheerapparaat van Samsung te kopen. Jij ontvangt €8,-.

Dus: Als er ook maar één persoon via jouw link een scheerapparaat van Samsung koopt, wordt er  €8,-uitbetaald.

Lijkt misschien weinig, maar hoe meer mensen er op je website komen, hoe meer jij verdient. En een product als scheerapparaten blijft áltijd verkocht worden.

PayPerClick

Kies jij voor PayPerClick dan ontvang je 5 eurocent. Wil jij €25,- verdienen, dan moeten er dus minstens 500 mensen daadwerkelijk op een van je affiliatie links klikken.

Als je kijkt naar het bezoekers aantal van je website moet je dus de gok wagen. Zou er 1 persoon zijn die daadwerkelijk tot koop over gaan, of zouden er eerder 500 personen klikken op een van je links?

Hoe meer bezoekers jouw website of blog bekijken, hoe meer kansen je hebt dat er via jouw website aankopen gedaan worden. Toch moet het PPC niet onderschat worden. Het hangt puur af wat je promoot en hoe sterk je artikel is.

Wist je dat je met Pay per Click nog een ander voordeel heeft? Zo’n ‘click’ is vaak gekoppeld via een ‘cookie’. Ja dat vervelende informatie blokje die je op veel websites tegenkomt, wordt nu jou vriend! Als een potentiële klant binnen 30 dagen na de ‘click’ toch nog het scheerapparaat van Samsung bij bol.com koopt, krijg jij daar nog steeds geld voor!

Perfect toch? 

Wellicht zie je nog wat leeuwen en beren. Een website maken oké, maar hoe zorg je er nu voor dat je genoeg bezoekers op je website komen?


6. Tips voor beginners van Affiliate Marketing


Een paar tips die je misschien kunnen helpen om meer mensen naar je website te halen. Jij bent namelijk afhankelijk van het aantal bezoekers op je site. Geen probleem. Met deze tips gaat dat lukken!

6.1 Tips Affiliate Marketing Content

 • Blijf persoonlijk. Wellicht wil jij je naam niet op het internet hebben. Toch is het zeker het overdenken waard om je eigen naam te gebruiken. Zou jij namelijk zomaar iets van een wildvreemde kopen? Ik in ieder geval niet. Zorg er dus voor dat er een persoonlijk verhaaltje in zit. Dit hoeft niet bij elk artikel, een simpel ‘over mij’ pagina is al voldoende. Daarnaast kan je er natuurlijk ook over nadenken om te vertellen over je eigen ervaringen met bepaalde onderwerpen of producten. Leest gemakkelijk weg en maakt je artikel een stuk betrouwbaarder.
 • Doe voldoende onderzoek en denk goed na over de producten die je wilt gaan verkopen. Zijn ze namelijk nog wel te verkopen? (Denk aan een veroudert type van een product.) Het zou jammer zijn als je ergens veel tijd in steekt, zonder dat je resultaten ziet.
 • Blijf ontwikkelen. Al eerder zei ik dat het heel lang kan duren voordat het bezoekers naar je site komen. Blijf daarom nieuwe artikelen schrijven of maak regelmatig nieuwe video’s (een combinatie van beide is het beste). Blijf dicht bij je product en zorg dat jij de expert ben. Websites zijn er namelijk genoeg, maar websites die de juiste gedetailleerde informatie bieden al een stuk minder.
 • Geef niet op! Te allen tijde, geef niet op. Dit is de grootste valkuil voor de mensen die starten met Affiliate Marketing. Ze zien na een paar maanden geen of te weinig resultaten. Ze stoppen met een website en gaan terug naar hun 9 tot 5 baan. En dat is niet de reden waarom jij wilde starten. Jij wilde starten omdat je meer financiële vrijheid

Dit is niet een methode waarin je binnen 2 maanden miljonair bent. Blijf daarom realistische verwachtingen hebben en realistische doelen nastreven. Het ligt aan je eigen inziet en vooral aan de tijd die jij in je website steekt en ook of jij er mee door blijft gaan. Er zijn echt beginners met goede ideeën, die hebben gekozen voor kansrijke niches, die stoppen voordat ze ook maar iets verdiend hebben.

Zorg dat jij de expert wordt en dat je een duidelijke doelgroep voor ogen hebt. Sta ook achter het product. Het meest verstandige is om dan ook te schrijven over iets dat met je passie te maken heeft.

Voorbeeld:

Je moet dus heel klein denken. Houd je van sport? Richt je dan op sport – het liefst één specifieke sport. Denk aan buikspieroefeningen. (Erg gewild in het voorjaar en in de zomer.) Vergelijk verschillende soorten buikspieroefeningen. Vergelijk het resultaat van verschillende buikspieroefeningen. Voor welk buikspieroefeningen heb je materiaal nodig? Kan je beter thuis of in de gym je buikspieren trainen? Wat zijn uiteindelijk de beste oefeningen? Welke voeding kun je het beste gebruiken. Enzovoort, enzovoort. Een paar links naar bijvoorbeeld goede winkels die gezonde voeding verkopen of een e-cursus met soorten oefeningen en voila. Je Affiliatewebsite is klaar.

Als het voorjaar er weer aankomt, gaat iedereen vanzelf op zoek naar buikspieroefeningen en zullen er vast wel een paar op jou website komen. Daarnaast kan je natuurlijk ook je eigen (privé) kanalen als facebook, insta etc. inzetten om je artikelen te promoten. Een link naar je meest recente blog levert vaak al weer wat bezoekers op. Daarbij is Google erg fan van externe links, die naar jou artikel wijzen.


6.2 Tips Affiliate Marketing technieken

Oké nu dus een beetje techniek. We gaan het in deze paragraaf hebben over wat ‘Zoekmachine Optimalisatieis. Don’t worry. Ik help je! 😉

Het doel van je website is natuurlijk om bezoeker te krijgen. Vaak krijgen de websites die op de eerste pagina staan de meeste bezoekers.

Affiliate Marketing SEO

Vaak wordt de zoekmachine optimalisatie ook SEO genoemd. Als je op Google een product of iets zoekt, krijg je vaak twee verschillende resultaten. De bovenste resultaten noem je de betaalde resultaten. Deze sites betalen Google om bovenaan te staan. Dit zijn vaak maar een paar sites. Het tweede blok noem je de organische resultaten. Organische resultaten betalen niet aan Google. Hier draait het om de inhoud én de techniek die de websites gebruiken. De meest relevante resultaten van een bepaalde zoekterm staan bovenaan.

6.2.1 Betaalde advertenties

 • Een van de manieren om hoog te scoren in google is de ‘betaalde advertentie strategie’. Als je zoekt op een bepaald product zie je vaak dikgedrukt ‘Advertentie’ of ‘Adv’ staan, gevolgd door de naam van een website. Deze website betaald Google om bovenaan op de eerste pagina te staan.
 • Gevolg is wel, zodra ze Google niet meer betalen, krijgen ze ineens minder bezoekers. Ze staat namelijk niet bovenaan omdat ze de beste website hebt, maar omdat ze betalen.
 • Wat wel een goede oplossing is, is het promoten op Social Media kanalen als Facebook en Instagram. Als je winst/commissie normaal €30,- zou zijn en de advertentie kosten zijn €20,-. Dan maak je alsnog €10,- winst.
 • Je hoeft er zelfs niet een eigen website voor hebben, maar kan ook direct via je Facebook reclame maken. Of wat denk je van filmpjes in YouTube? Daar hoef je alleen maar onder een video een affiliatie link te plaatsen.

6.2.2 Gratis SEO advertenties. 

Aangezien wij geld willen verdienen, kiezen de meeste Affiliates voor de gratis SEO strategie. Het doel daarbij is om zo hoog mogelijk te ranken. Zo heel veel hoef je hier niet voor te doen. Alle technieken worden in deze gids stap-voor-stap uitgelegd.

Bij SEO is het van belang om Google te overtuigen dat jij een van de beste bent. Je bent qua techniek en qua inhoud een professional.

On-page SEO is dat de opmaak van je website in orde is.

 • Gebruik de juiste zoekwoorden.
 • Gebruik tussenkopjes.
 • Zorg dat alle interne links werken.
 • Neem afbeeldingen van goede kwaliteit en zet een goede omschrijving bij.
 • Zorg dat je website ook goed op je mobiel werkt.
 • Zet er eventueel video’s op.
 • Zorg voor voldoende én goede content.

Off-page SEO is dat er bijvoorbeeld ook websites naar jou linken. Als websites of personen naar jou website verwijzen, betekent dit vaak dat je betrouwbaar bent.

Google gaat je geduld testen!

Geef daarom niet op. Google maakt namelijk gebruik van een zogenoemde ‘sandbox’. Hier wordt mee bedoeld dat Google soms wel een half jaar kijkt of jij wel serieus bent met wat je doet en of je geen verkeerde bedoelingen hebt (denk aan spammers).

Ook starten veel websites heel enthousiast, maar geven na een tijdje op en creëren geen nieuwe content. Die sites komen sowieso niet snel bovenaan te staan.

Het kan zijn dat je direct bovenaan staat en een dag later ineens op pagina 20 staat. Het kan ook zijn dat je langzaam op de eerste pagina bent gekomen, om daarna weer ineens te zijn verdwenen. Wees niet bang. Het is geen straf van Google. Dit gebeurd gewoon automatisch.

Zorg er dus voor dat je minstens een half jaar actief bezig bent aan je website. Geef niet op. Mijn site bestaat ook nog steeds. 😊

Je moet er tenslotte wat voor doen om online geld te verdienen.


7. Eigen Affiliate website maken? Doe deze cursus!


De vraag is wat je nu gaat doen. Je hebt alle informatie gehad die je nodig hebt om te starten met je eigen Affiliate website. Ga je direct beginnen of kijk je eerst nog rond op andere websites? Stel je het nog een week uit? Ga jij terug naar je 9 tot 5 baan of kies jij voor een ander leven?

Dit is niet zomaar theorie die ik je geef. Ik geef je de kans om aan de slag te gaan. Je kan vandaag al je eigen website online hebben. Hoe gaaf is dat?

Er is namelijk een manier om direct te starten, zonder dat je al deze informatie hoeft te onthouden. In deze video training staat stap-voor-stap hoe je een winstgevende affiliate marketing website opzet.

Ik heb alles geleerd van Jacko Meijaard. Hij is echt mijn voorbeeld en het bewijs dat Affiliate Marketing écht werkt.

Jacko Meijaard verdient meer dan €10.000, sommige praten er al over dat dat bedrag al meer dan €100.000 per maand is. Hij heeft zelfs een cursus opgezet Affiliate Marketing Revolutie, waarin iedereen kan leren om aan Affiliate Marketing te doen.

Kijk dan even naar mijn review over ‘Affiliate Marketing Revolutie cursus’. Hier leg ik precies uit wat je van deze cursus kan verwachten.

Het klinkt voor jou misschien als een te-mooi-om-waar-te-zijn-verhaal. Inmiddels kan ik je vertellen dat ik het aankoopbedrag al ruimschoots heb terug verdient. 😉

Heb je toch nog je twijfels over Jacko als persoon? Lees dan: ‘Jacko Meijaard: Betrouwbaar of niet?’

Zonder deze cursus was ik in ieder geval nog nooit zover gekomen als ik nu ben. Hij heeft mij en vele anderen geholpen om vanaf het begin geholpen en er voor gezorgd dat we nu succesvolle Affiliate Marketeers zijn.

AMR Pakket

Klik op onderstaande actie knop en zorg ervoor dat je niet onnodig meer betaalt voor de cursus.