Van 9 tot 5 naar Vrijheid
Home » Review Van 9 tot 5 naar Vrijheid cursus

Van 9 tot 5 naar vrijheid cursus Review en ervaringen [Dutch Digital Nomad]

Op zoek naar een cursus die je alles leer over hoe jij op meerdere manieren een Digital Nomad kan worden, waarbij je genoeg geld online verdient? Dan is deze review ‘Van 9 tot 5 naar vrijheid‘ cursus het waard om door gelezen te worden.

In deze review geven we je alle informatie over Grysilde, wat je gaat leren en wat de inhoud is van de ‘9 tot 5 naar vrijheid’ cursus, en welke ervaringen wij en anderen hebben met de ‘Van 9 tot 5 naar vrijheid cursus’.  

Inhoud toon

Wie is Grysilde Velstra?

Grysilde Velstra is oprichter van Dutch Digital Nomads waar ze als doel heeft om anderen te inspireren en te helpen om de overstap te maken naar het leven van een online ondernemer. Ze is geboren op 19 juni 1992 in Friesland.

Grysilde was van augustus 2014 tot mei 2016 online marketeer bij WeflyCheap.nl en van december 2016 tot februari 2018 bij Hotels.nl. Daarnaast is ze in 2016 in deeltijd gestart met HBO rechten bij Hanzehogeschool in Groningen waar ze in 2020 van school is gegaan. In februari 2018 heeft ze haar eigen bedrijf Freckles’ Media opgericht waar ze haar online marketing skills promoot. Zo is website design en branding een van haar sterkste punten. Toch kan ze je ook adviseren hoe je social media management en emailmarketing kan toevoegen en teksten SEO kan optimaliseren. 

Ze onderhoudt naast haar coaching ook verschillende blogs zoals SylenWytze.nl en Grysilde.nl, hoewel deze blogs wel iets zijn veroudert sinds in december 2018 Dutch Digital Nomad online ging. Hier heeft ze al meer dan 280 vaste klanten en blijven haar leads groeien. Waar ze in 2019 startte met een omzet van €30.000, heeft ze in 2020 een omzet van €80.000 gedraaid, wat best bijzonder is aangezien je in 2020 helemaal niet kon reizen! Een hele CV heeft ze inmiddels wel opgebouwd. 

Naast dat ze het heerlijk vindt om te reizen, geniet ze van mensen om zich heen en staat ze altijd voor anderen klaar. Ze wordt door haar omgeving dan ook omschreven als: easy-going, creatief, perfectionistisch, spontaan, en iemand die altijd op reis is. 

Grysilde Velstra

Bedrijfsinformatie

Doelen die je kan behalen met de 'Van 9 tot 5 naar vrij' cursus.

Je wilt natuurlijk weten wat je kan bereiken met de ‘Van 9 tot 5 naar vrijheid’ cursus. Dit is wat we terug zien van de cursisten.

 1. Doen wat je leuk vindt. – Een leven waarbij werk niet als werk voelt, maar als hobby. 
 2. Eigen baas zijn – iedere ochtend opstaan vol enthousiasme om aan de slag te gaan voor je eigen bedrijf. 
 3. Locatie onafhankelijk werken – Leven vanuit vrijheid en werken waar en wanneer je maar wilt. Een strandtent, rooftopbar of gave co-workingplek?

Is de Van 9 tot 5 naar vrijheid cursus precies?

De ‘Van 9 tot 5 naar vrijheid‘ cursus is een online video cursus die jou meer leert over het opzetten van een online business, zodat je kan werken waar en wanneer je maar wilt. 

De cursus bestaat uit 35 modules met 89 lessen waarin je alles leert over online marketing, social media, design en het maken van een website. Je krijgt verschillende werkboeken, cheatsheets en handleidingen.

Daarbij is de cursus opgedeeld in twee categorieën: (web)Design skills en Virtual Assistent skills. 

Je leert dus alle skills voor het digital nomad leven!

Als Webdesigner biedt jij jezelf online aan om websites te maken voor bedrijven. Hierbij richt je je niet alleen op de praktische kant, het maken van een website maar kan jij als professional ook rekeningen houden met de juiste huisstijl en de doelgroep. 

Een Virtual Assistent is niet iemand die telefoontjes aanneemt, maar wordt bij DutchDigitalNomad gezien als iemand de technische marketing kant van het bedrijf regelt. Je bent dus goed in plannen, vind het leuk om taken te managen, je houdt overzicht en hebt oog voor data en analytics. En natuurlijk ook het opzetten van de marketing kant, Facebook adverteren, e-mail marketing of opzetten van workshops. 

Dit klink misschien heel wat, maar moeilijk is het niet. Je hebt namelijk geen diploma nodig om een online bedrijfje te starten. In de online wereld draait het namelijk om de concrete resultaten die jij behaald en wat jij neer kan zetten. Het draait er dus om wát jij allemaal kan, of door middel van deze cursus gaat leren. ;D 

Of je nu websites wilt creëren of Virtual Assistent wilt worden, in beide gevallen blijf je lekker anoniem op de achtergrond. Lees: kan ’s middags lekker het zwembad in duiken. Met de juiste skills kan je makkelijk als freelancer aan het werk en kan gaan en staan waar je wilt. 

Wat leer je in de Van 9 tot 5 naar vrijheid cursus?

Al eerder vertelde we je dat de cursus Van 9 tot 5 naar vrijheid wordt opgedeeld in 2 onderdelen. Zo leer jij alle skills te ontwikkelen zodat je een goede webdesigner of een goede vritual assistent kan worden. Hieronder leggen we je uit wat je kan leren als je beide of een van de volgende mogelijkheden om online geld te verdienen kiest. 

Wat leer je in de 'Van 9 tot 5 naar vrijheid' cursus
als (web) designer?

Als online designer leer jij met de ‘Van 9 tot 5 naar vrijheid cursus’ om expert te worden in het ontwerpen van logo’s of van een bepaalde huisstijl. De huisstijl is het visite kaartje van een bedrijf en is daarom noodzakelijk om meer succes te boeken. Daarnaast leer je in de cursus verschillende marketing materialen te gebruiken en praktisch een website te maken, waarbij je leert rekening te houden met de juiste doelgroep die je klant wilt bereiken.

Huisstijl Design:

 • Je leert logo’s te ontwerpen
 • Kleurenpalets te maken en te gebruiken
 • Bijpassende Lettertypes te gebruiken
 • Je leert Grafische elementen te ontwerpen en toe te voegen
 • Je kan patronen en texturen en een moodboard ontwerpen en gebruiken.
Marketing Materialen:
 • Je leert afbeeldingen voor social media te maken
 • Je kan converterende designs ontwerpen
 • En weet hoe je E-books en andere marketing materialen kan inzetten.

Webdesign:

 • Je kan leert hoe je een website kan maken voor de juiste doelgroep
 • Je leert hoe je de huisstijl toepast op een website.

Wat leer je in de 'Van 9 tot 5 naar vrijheid' cursus
als Virtual Assistent

Een ander onderdeel waar de ‘Van 9 tot 5 naar vrijheid’ cursus zich op richt is die van Virtual Assistent. Toch is een VA in DutchDigitalNomad niet iemand die telefoontjes opneemt. Het gaat hier om de technische en marketing kan van een bedrijf. Je leert hier dan ook alles over goede Social Media Marketing, E-mail marketing en het creëren van Landingspagina’s.

Bij Social Media Marketing kan je denken aan:

 • de online zichtbaarheid van het bedrijf te onderhouden.
 • Ben je betrokken bij hun doelgroepen, like en reageer je op berichten, stuur je en beantwoord je Pb’s.
 • Vergroot je het bereik van het online bedrijf om meer klanten te trekken.
 • Maak je nieuwe content voor hun social media kanalen.
 • Beantwoordt je vragers van volgers op social media
E-mail Marketing
 • Content leren schrijven voor de nieuwsbrieven
 • Nieuwsbrief templates maken
 • leads genereren voor de nieuwsbrieflijstne
 • leads omzetten in sales
Het opzetten van goede landingspagina’s:
 • Landingspagina maken op de website of los daarvan
 • Content schrijven voor op nieuwe landingspagina’s
 • Eventuele checkout pagina’s toevoegen aan de website
 • Bezoeker over laten gaan tot aankoop (d.m.v. Salesfunnel)
 

Combinatie (web) Design en Virtual Assistent

Bovenstaande skills vullen elkaar perfect aan, omdat je het volledige pakket aan kan bieden aan je klanten. Je maakt de website met een bepaalde style én beheert meteen haar sociale marketing. Een bedrijf hoeft dan helemaal niet op zoek naar verschillende freelancers en hoeft alleen maar contact te hebben met jou. Als jij én mooie designs kan maken én weet hoe jij kan adverteren en klanten kan behouden, is bedrijf al snel tevreden. Aangezien de huisstijl van de website en de toon schrijfstijl van de e-mails en content hetzelfde is. 

Start vandaag zelf met investeren in je eigen vrijheid

Van 9 tot 5 naar Vrijheid

Via onderstaande knop schrijf je je gemakkelijk in voor de gratis introductie lessen. 

Je start dus direct met het creëren van je leven in vrijheid!

Is de Van 9 tot 5 naar vrijheid cursus wat voor jou?

 
Het is logisch dat je jezelf afvraagt of de cursus wel wat voor je is. Wij hebben daarom een handig lijstje voor je gemaakt. 
 • Wil jij de skills hebben die jou de vrijheid geven om te werken waar en wanneer je maar wilt?
 • Als je niet meer van 9 tot 5 wil werken voor een baas en wil je niet meer vastzitten aan 24 vakantiedagen per jaar.
 • Wil je zelf aan de slag gaan met online marketing, social media, design en het maken van een website? Of wil jij een paar van die skills je eigen maken?

Dan past de Van 9 tot 5 naar vrijheid cursus perfect bij jou!

Deze cursus is niet geschikt voor je als je op een andere manier online geld wilt verdienen. De cursus is namelijk hoofdzakelijk gericht op online marketing. 

De cursus is ook niet voor jou geschikt als je al een goedlopend online bedrijft hebt of enige skills van een virtual assistent, online marketeer of designer. Ook raden we de cursus af als je geen van deze onderdelen wilt leren of als je komende periode geen tijd hebt om de cursus te gaan vorlgen. 

Wat is inhoud van 'Van 9 tot 5 naar vrijheid' cursus?

De inhoud van de 9 tot 5 naar vrijheid cursus zouden we als volgt kunnen verdelen.
Module:

 • 1 – 4: Introductie en mindset
 • 5 – 9: Je online bedrijf starten
 • 10 – 17: (web)Design
 • 18 – 27: Virtual Assistent
 • 28 – 31: Klantenwerving
 • 32 – 55: Je eigen business en vrijheid

Module 1 - Facebookcommunity

In de eerste Module heet Grysilde je welkom. Ze geeft je een rondleiding en laat zien waar je alle belangrijke informatie kan vinden. Daarnaast legt ze uit hoe jij ook toegang kan krijgen tot de exclusieve Facebookgroep.  https://www.facebook.com/groups/248556992415507/ 

Deze Facebook groep bestaat uit meer dan 2000 leden en elke week komen er zo’n 20 nieuwe mensen bij. Je kan in deze Facebookgroep nieuwe ideeën op doen en al je vragen stellen.

Module 2 - Motivatie en productiviteit

In deze video ga je leren over wat jouw innerlijke drive nu is. Wil je vooral onbeperkt kunnen reizen of gaat het je eerder om de vrijheid die je er mee kan behalen. Je leert in deze video wat jouw motivatie is en hoe je deze motivatie ook vast kunt gaan houden. 

Daarnaast krijg je verschillende tips over hoe je productief kunt blijven werken als je bijvoorbeeld aan het strand ligt, in je Hotel in New York of gewoon thuis in Nederland. 

Module 3 - Realiseerbare doelen stellen

In Module 3 leer je realiseerbare doelen te stellen. Het is namelijk makkelijker om te dromen dat je binnen een jaar €75.000 online omzet kan draaien, dan om het ook daadwerkelijk te doen. 

Of je eigen doelen dus realistisch zijn, is nog maar de vraag. Daarom dat dit ook een van de eerste onderwerpen is die besproken moeten worden. Het is namelijk belangrijk dat je niet al te makkelijke doelen stelt, omdat je dan veel minder uit jezelf haalt, maar onrealistische doelen zorgen juist weer voor heel veel frustratie omdat je dan het gevoel hebt dat het niet lukt. 

In deze video leer je concrete en haalbare doelen te stellen op lange en korte termijn. 

Module 4 - Online Skills ontwikkelen

In deze video leer je welke online skills je jezelf kunt aanleren om online geld te verdienen. Je start met enkele opdrachten om te bepalen welke skills jij mogelijk al hebt en wat je leuk vindt om te doen. Het heeft namelijk geen zin om je op iets te focussen wat je geen plezier op levert. Plezier in je werk zorgt namelijk automatisch voor motivatie. 

Al eerder hebben we besproken dat je je kan richten op de verschillende onderdelen kan richten wil jij je meer richten op de marketing of eerder op het ontwerpen van bijvoorbeeld een huisstijl?

In deze module kom je er achter waar je kracht ligt en hoe je deze kan benutten en uitbouwen. Ga jij voor het webdesign of ben je eerder een Virtual Assitant? 

Module 4 heeft 3 lessen:

 • Welke skills bezit je al?
 • Skills die populair zijn
 • Skills die de basis vormen voor jouw onderneming
Module 4 Skills ontwikkelen
Module 4 Skills ontwikkelen

Module 5 - Een pakkende naam bedenken

In module 5 ga je een pakkende naam verzinnen voor je eigen bedrijft. Je krijgt verschillende tips hoe je op je eigen ‘merknaam’ kan komen. 

Zelf zijn wij in ieder geval heel trots op de naam Money In Style omdat wij willen dat iedereen zijn of haar geld ‘in stijl’ kan verdienen. 

Module 6 - Domein en socials vastleggen

In module 6 leg je je domeinnaam en sociale kanalen vast. Je gaat je website naam vastleggen. Zo hebben wij dus de hosting van www.moneyinstyle.nl geregeld en vastgelegd. Ook hebben wij voor nu besloten om alleen Instagram te gebruiken. 

Hoe je dit praktisch doet, leer je in deze video. Je kijkt dan ook mee op het scherm van Grysilde zodat jij weet waar je op moet klikken en hoe je er voor kan zorgen dat alles goed is ingesteld. 

Van 9 tot 5 naar Vrijheid

En al nieuwsgierig geworden?

Via onderstaande knop schrijf je je gemakkelijk in voor de gratis introductie lessen. 

Je start dus direct met het creëren van je leven in vrijheid!

Module 7 - Kvk inschrijving regelen

Het is best bijzonder dat je in dit begin van de cursus je Kvk inschrijving al gaat regelen. Vaak wordt dit namelijk pas gedaan aan het einde van een cursus. De reden dat Grysilde hiervoor kiest, is om er voor te zorgen dat jij aan de slag blijft gaan. Als je je Kvk inschrijving namelijk blijft uitstellen, wanneer neem jij jezelf en je bedrijf dan eigenlijk serieus?

In deze video leer je alle voordelen van het inschrijven van je bedrijf bij de Kvk. 

Module 8 - Doelgroep bepalen

In module 8 leer je je doelgroep te bepalen. Leuk dat je namelijk online geld wilt gaan verdienen met de ‘Van 9 tot 5 naar vrijheid’ cursus, maar hoe zorg je er nu voor dat je ook de juiste klanten krijgt en er überhaupt geld binnenkomt.

Je krijgt in deze video praktische tips om de juiste doelgroep te bepalen die voor jou gelden. Op deze manier weet jij precies welke toon je moet hebben op je website. Een professionele website bouwer voor een advocaten kantoor is namelijk heel anders dan die van digitale nomads. 

Module 9 - Uurtarief en pakketprijzen

In module 9 leer je hoe je jouw uurtarief bepaalt. Ook leer je op een goede manier pakketprijzen samen te stellen. Denk alleen aan het maken van een website of het maken van een website en het regelen van de bijpassende social media kanalen. Er wordt gekeken naar de gemiddelde tarieven van de starters en meer gevorderde. Zo weet jij precies waar je jezelf kan inschalen. 

Het gemiddelde tarief van een ZZP’er ligt rond de €50,-. Je hoeft je dan ook niet te schamen om rond dat bedrag te zitten. Als je een hoger tarief kiest, kan het zijn dat sommige klanten afvallen, maar verdien je wel hetzelfde met minder klanten. Toch is het handig om van te voren al wel een volledige richtprijs af te spreken, zodat je klant niet voor verrassingen komt te staan als je factuur opeens €1.000 hoger uitvalt. 

Het uiteindelijke doel als webdesigner is om pakket- of projectprijzen aan te bieden, zoals een complete website en compleet of een compleet huisstijl design voor een X bedrag, dan weet je zelf waar je aan toe bent en het bedrijf weet vooraf wat de kosten worden. 

Als je eerder Virtual Assistent wilt worden, kan je kiezen voor een strippenkaart of vaste abonnement per week of maand en je voor dat aantal uren per week aan de slag gaat. 

Module 9 bestaat uit 3 lessen:

 • Uurtarieven vs. pakketprijzen
 • Uurtarief en pakketprijs vaststellen
 • Wel of niet prijzen tonen op de website
Module 9 Uurtarief en Pakketprijzen

Module 10 - Introductie grafisch design

In deze video krijg je een introductie in grafisch design. Je leert hoe je bepaalde kleurpatronen kan maken, welke lettertypes en lay-outs het beste bij elkaar aansluiten en dus geschikt zijn voor verschillende doelgroepen.

Op deze manier weet jij precies wat je wel en niet moet doen. Je leert voldoende zodat je als een startend designer aan de slag kan gaan.

De reden dat bedrijven namelijk een webdesigner aannemen kan verschillend zijn. Toch komt het vaak op hetzelfde neer. Als eerste is het nodig dat een bedrijf een goede indruk maakt, daarnaast staat het ook heel professioneel en een vast design wekt vertrouwen. Dit alles bij elkaar zorgt mogelijk voor meer klanten en dus meer winst. 

Module 10 bestaat uit 2 lessen: introductie en lettertypes/fonts en kleuren en een goed converterende layout. 

Module 11 - Adobe Creative Suite

In module 11 ga je aan de slag met Adobe Creative Suite of Adobe Creative Cloud. Je leert in deze video hoe je kan fotoshoppen, illustraties en logo’s kan maken en flyers en posters kan maken met InDesign. 

Ofwel jij leert hoe je zelf creatief kan zijn voor je eigen website én hoe jij deze skills eventueel zou kunnen inzetten om je eigen verkopen te realiseren. 

Er zijn verschillende prijzen verbonden aan het pakket van Adobe. Toch word je niet verplicht om iets aan te kopen. Er zijn inmiddels talloze andere gratis software te vinden online. Je moet hier echter wel naar opzoek gaan. 

Onze mening en ervaringen tot nu toe

We vinden tot nu toe dat de  cursus divers is en toepasbaar in elke situatie. Zo houdt Grysilde er rekening mee dat je al op reis bent of gewoon nog in Nederland.

Ook weet ze op een bijzondere manier er voor te zorgen dat in deze fase van de cursus er al een echt bedrijf staat. Ongemerkt neemt ze je helemaal mee bij de stappen die je als online ondernemer moet nemen. 

De belangrijkste les die wij hebben geleerd in deze video: Geniet van het proces.

Het is echt zo belangrijk om te genieten van je werk. Je investeert in het begin namelijk niet voor niets zoveel tijd in je bedrijf. Jouw doel is namelijk om vrijheid te krijgen. Jij wilt geen 9 tot 5 baan. Met deze motivatie en gedachte in het achterhoofd hebben wij de cursus gevolgd. Wij willen vrijheid.  

Module 12 - Moodboards maken

Module 12 lijkt een beetje een vreemde module zo midden in het design. Toch is dit een hele leuke en leerzame module. 

Het gaat er als eerste om dat je een moodboard voor jezelf gaat maken. Je blikt hier terug naar wat je allemaal al geleerd en gedaan hebt, maar ook hoe je nu verder wilt. Deze praktische opdracht zorgt er daarnaast ook voor dat je gericht blijft op de toekomst. 

Een moodboard moet je echter ook kunnen maken voor klanten. Op deze wijze kun jij later gemakkelijk de opdracht van de klant in kaart brengen. Je maakt voor een klant bijvoorbeeld meerdere moodboards zodat deze in een oogopslag de kleuren en creaties kan zien en de juiste keuze kan maken die het beste bij hen bedrijf past. 

Eenmaal een huisstijl gekozen, geeft het houvast en heeft het bedrijf altijd iets om op terug te vallen. 

In deze module vind je handige templates die je makkelijk kan downloaden. Er zijn 3 lessen:

 • Klantvraag helder krijgen en introductie
 • Inspriratie opdoen en verzamelen
 • Een moodbord maken

Module 13 - Ontwerpen

In deze module leer je hoe je een logo kan ontwerpen. Je leert de noodzaak van een logo en welke kleuren, patronen en lettertypes er bij passen. 

Naast dat deze module je veel inspiratie geeft over het online design dat jij kan aanbieden aan je klanten, is het ook een ideale manier om kritisch naar je eigen logo te kijken. 

Start vandaag nog met de Van 9 tot 5 naar vrijheid online cursus

Van 9 tot 5 naar Vrijheid

Na de cursus..

Weet je hoe je succesvol een online bedrijf kunt opzetten
Heb je de online skills in huis waar je geld mee kunt verdienen
Kun je werken waar en wanneer je wilt
Heb je de vrijheid waar je zo naar verlangt

Module 14 - Branding styleboard en stylesheet

In deze video’s leer je wat een Branding Styleboard en een Branding Stylesheet is. Een StyleBoard kan ervoor zorgen dat je bedrijfsimago consistent is en overal hetzelfde uitstraalt. Op een Branding Stylesheet voeg je alle elementen toe zoals een logo, kleurenpalet, grafische elementen en lettertypes. 

Het is belangrijk om je huisstijl namelijk overal hetzelfde terug te laten komen. Dit heeft dus niet alleen betrekking op uw logo en visitekaartje, maar ook op je website en social media content.

Als we naar de website DutchDigitalNomad gaan, zien we dat er overal eenzelfde huisstijl wordt gehanteerd. Dit straalt zekerheid, betrouwbaarheid en rust uit. 

Je leert in deze module hoe je dit op jezelf kan toepassen en hoe jij deze kennis kan gebruiken om zelf klanten te werven. 

Module 15 - Marketing materialen designen

In Module 15 leer je hoe je diverse marketing materialen kan designen. Je krijgt te weten wat de belangrijkste marketing materialen zijn en hoe je ze kan ontwerpen. Je krijgt hierbij ook handige Mock-ups. Dit zijn een op schaal of op ware grootte gemaakt model van een ontwerp of product.  

Een voorbeeld van een Mock-up is bijvoorbeeld de afbeelding van de laptop, tablet en mobiel met de ‘Van 9 tot 5 naar vrijheid’ cursussite die hieronder is afgebeeld. 

Naast de Mock-up leer je hoe je e-books kan ontwerpen, visite kaartjes en een portfolio. Bedrijven kunnen tegenwoordig namelijk niet meer zonder zulke social media aanbiedingen. 

Module 15 bestaat uit 4 lessen

 • Stockfoto’s en mock-ups
 • Mock-ups maken
 • Pinterest layouts maken
 • E-book maken in Adobe Indesign
Module 15 Marketing Materialen Designen
Module 15 Marketing Materialen Designen

Module 16 - Social media graphics

Module 16 geeft je alle ins- en outs over de social media graphics. Welke afbeeldingen zorgen er nu voor dat ze het beste aansluiten bij de doelgroepen op je verschillende social media kanalen, zodat ze ook daadwerkelijk klikken?

Dit zijn de lessen van module 16:

 • Canva vs. Adobe Illustrator
 • Social media graphics maken in Canva
 • Converterende ad maken in Illustrator

Module 17 - Maak een killer portfolio

In Module 17 leer je het belang van een goede portfolio. In een portfolio kan jij klanten laten zien wat je werk is geweest bij eerdere opdrachten. Vandaar dat het handig is om bij eerdere video’s goed op te letten en de opdrachten goed uit te voeren. 

Een voorbeeld van een portfolio kan je vinden op http://www.frecklesmedia.com/portfolio/

Het is dus (bij voorkeur) een websitepagina of pdf bestand waarin je aan potentiele klanten laat zien wat je kan. 

Module 18 - Social Media management

In deze module bespreek je alles over de social media kanalen. Je leert welke social media kanalen je het beste kan inzetten om het meeste te halen uit de verschillende doelgroepen. 

Weet jij al welke doelgroep je kan vinden op de juiste plek of modder je maar wat aan? Als Virtual Assistent weet jij de antwoorden. Je leert dus hoe je het maximale kan halen uit de verschillende social media kanalen. 

Bedrijven zijn vaak op zoek naar zo’n iemand omdat er online gewoon ook heel veel taken uitgevoerd moeten worden. Een tweede paar handen die helpt om alles op de rit te houden is daarom altijd welkom. Zeker als een bedrijf wilt groeien en de eigenaar kleine alledaagse taken wilt uitbesteden. Maar we moeten ook eerlijk zijn, er zijn nog steeds bedrijven die geen verstand hebben van online marketing. Social Media en hun algoritmes blijven namelijk veranderen.

Module 18 heeft 8 lessen:

 • De basis van Facebook
 • De basis van Pintereset
 • De basis van Instagram
 • Instagram Reels+Gidsen
 • Adverteren op Facebook en Instagram
 • De content kalender
 • Planning tools
 • Waarom Pinterest (adverteren?) 
Module 18 Sociale media management
Module 18 Sociale media management

Module 19 - E-mail marketing

Module 19 gaat over E-mail marketing. E-mail marketing betekent dat jij iets aanbiedt op je websites waardoor je e-mail adressen kan verzamelen om zo je producten te promoten. Niet iedereen is fan van e-mail marketing.

Toch legt Grysilde je haarfijn uit, waarom e-mail marketing de sleutel is om meer klanten te krijgen. De titel van deze video is niet voor niets ‘Emailmarkering is KEY’. 

Ze leert je praktisch hoe je via diverse emailmarketing software lijsten aanmaakt en hoe je nieuwe leads kan genereren. Heel praktisch kijk je mee op het scherm van Grysilde. Hoe maak je een nieuwsbrieftemplate en hoe verstuur je deze. 

Vanuit de video’s e-mailmarketing komen we bij het onderwerp salesfunnel. Elke bedrijf maakt -als het goed is- gebruik van een salesfunnel. 

Module 20 - Webinars en workshops

In module 20 leer je de wat en waaroms van het aanbieden van Webinars en workshops. Grysilde legt je uit wanneer deze vormen van marketing wel en niet aan te raden is. Je krijg alle voordelen en nadelen op een rijtje en weet jij of je hier energie aan moet besten of juist niet. 

Ook interessant om op te letten of je dit kan aanraden aan je eigen mogelijke klanten natuurlijk!

Module 21 - WordPress website maken en designen

In deze module leer je hoe je praktisch een WordPress website kan maken en designen. Op deze manier kan je direct aan de slag met je eigen website. 

Al eerder heb je een domeinnaam en hosting vastgesteld. Hier komen de volgende stappen aan de orde. Hoe design je namelijk een website op een goede manier? 

Het is heel belangrijk om de website op een juiste manier op te zetten omdat de website vaak het online visite kaartje is van een bedrijf. De website is vaak het eerste contact wat potentiële klanten hebben met het bedrijf. Vaak hebben bedrijven zelf geen personeel om een website te maken en te onderhouden, vandaar dat ze soms een freelancer inhuren. Wie weet jou binnenkort wel!

Je combineert in deze module alle eerdere kennis die je hebt opgedaan. Van het maken van een branding style sheet naar het implementeren van een logo. Je koppelt hier je e-mail marketing aan en hebt binnen no-time een volledige website opgezet. 

 • WordPress: hoe en wat?
 • Technische setup van de website
 • Designen in het Divi thema
 • Het bouwen van de website
 • Sliders/headers ontwerpen
 • Knoppen en animaties
 • Must-have plugins

Module 22 - De perfecte landingspagina

In deze video leer je welke soorten landingspagina’s er zijn. Je vergelijkt verschillende landingspagina’s en leert met welke indeling jij de hoogste conversies behaalt.

Daarnaast kijk je ook weer praktisch mee op het scherm van Grysilde hoe je het beste je landingspagina kan opzetten en kunt designen. 

Module 22 Maak een perfecte landingspagina
Module 22 Maak een perfecte landingspagina

Module 23 - Check-out pagina's

In deze module leer je verschillende bedrijven die jou kunnen helpen om er voor te zorgen dat je klanten ook een pakket of dienst van je kunnen kopen. Zonder check-out, verdien je geen geld met je website en diensten. Er worden verschillende bedrijven zoals PayPal, Mollie, PayPro en PlugenPay besproken. 

Module 24 - Website content schrijven

In Module 24 leer je hoe je op de beste manier je website kan vullen. Vaak wordt er gedacht en schrijven en ja, dit is nog steeds een van de beste manieren om je website te laten groeien. 

Je leert onder andere enkel SEO strategieën en een van de tactieken van Grysilde. De meeste blogs op haar site komen van een podcast die ze laat uitschrijven. Zo krijg je makkelijk extra content op je site. 

Module 25 - Freebie maken van A tot Z

Een Freebie is een gratis weggevertje op je website. Denk aan een e-book of pdf overzicht waar je potentiële klanten iets aan hebben. 

Door het gratis weggeven kunnen klanten al kennis met je maken en laat jij al zien dat je expert bent met wat je doet. Vervolgens kan je diverse mails sturen en is er kans dat een klant ook daadwerkelijk iets bij je wilt kopen. 

 • Een freebie: hoe en wat?
 • Een interactief werkboek maken
 • Freebie aanbieden en opvolgen via e-mailmarketing
Module 25 Een freebie hoe en wat

Module 26 - Een salesfunnel opzetten

Al eerder spraken we over een Salesfunnel. Een salesfunnel is een marketingmodel dat het proces beschrijft waarmee de relevante partijen van het product of merk daadwerkelijk klant worden. In de salesfunnel, of ‘verkooptrechter’, wordt de doelgroep langzaam verleidt om een ​​aankoop te doen door middel van geautomatiseerde berichten die naar hen worden verzonden.

Hieronder zie je een voorbeeld van een salesfunnel. 

Voorbeeld SalesFunnel

Module 27 - Een interactieve PDF maken

In module 27 leer je hoe je een interactieve PDF kan maken. Dit wordt ook wel een iPDF genoemd. Interactieve PDF is een digitaal document, naast tekst en afbeeldingen kunt je er ook interactieve elementen zoals animatie, video en geluid in opnemen. Meestal zie je een interactief formulier in iPDF, waar je tekstvelden kan invullen en selectievakjes kan aanvinken.

Op deze manier weet je hoe je gemakkelijk leuke weggevertjes kan maken en kan toevoegen op je site. Doordat nog niet veel mensen weten hoe ze een interactieve PDF kunnen maken, zorg jij er voor dat je er weer bovenuit springt. 

Module 28 - Samenwerken in Google Drive

In deze module krijg je meer uitleg over hoe je kan samenwerken met klanten en bestanden kan delen. In plaatst van namelijk telkens bij de klant op bezoek te gaan, kan je tegenwoordig heel makkelijk laten zien aan de klant wat je ontwerp is en hoe ver je bent. 

Grysilde raad het samenwerken in Google Drive aan. Wijzelf zijn echter geen fan van Google Drive en proberen het online delen van bestanden te beperken. Beter zou het zijn als je een apart inlogpagina per klant kan maken, waar de klant kan inloggen om zijn gegevens en ontwerpen te bezichtigen. 

Module 29 - Een winactie opzetten

In Module 29 leer je hoe je een winactie op kan zetten om zo meer klanten te krijgen. Op deze manier bereik je meer mensen en zorg je voor meer merkbekendheid. Je leert op een goede manier je eigen landingspagina te koppelen aan de juiste winactie. 

Je kan denken aan het gratis weggeven van een cursus, pakket of gratis adviesgesprek die jij je klanten kan aanbieden. Maar je hebt natuurlijk alle ruimte om zelf iets te creëren. 

In deze module leer je:

 • Landingspagina voor de winactie maken
 • Lijst en funnel aanmaken in Mailblue
 • Voorwaarden opstellen
 • Winactie uitzetten op social media

Module 30 - Een persbericht schrijven

In Module 30 krijg je meer inzicht in het schrijven van een persbericht. Wellicht vraag je je af waarom dat deze module belangrijk is, maar het is namelijk niet zo dat je ‘zomaar’ en bericht kan schrijven. Althans het schrijven gaat je wellicht nog wel lukken, maar hoe zorg je er voor dat jouw stuk relevant is en dat het ook geplaatst wordt?

Je leert wat de meest belangrijke punten zijn bij het schrijven van een persbericht en hoe je het dient te schrijven. Ook ontvang je een gratis perslijst en nog enkele andere tips.

Module 31 - Klantenwerving

In deze module leer je meer over Klantenwerving. Wat zijn de eerste stappen die je moet zetten? Wat werkt wel en wat werkt niet?

Als we de successen van anderen zien, proberen we vaak hetzelfde doen. Maar de beste tip is juist: Onderscheid jezelf van de concurrentie! 

Je kon al eerder lezen dat de omzet van DutchDigitalNomad tussen 2019 en 2020 is verdubbeld(!) , ik denk dus zeker dat we wat kunnen leren van de marketing en klantenwerving van Grysilde. 

Module 32 - Boekhouden voor beginners

Deze video’s bevatten wat droge stof over boekhouden voor beginners, maar helaas ontkom je er niet aan als je eenmaal een bedrijfje hebt opgestart. 

Je kan in deze module verschillende templates downloaden, die je zo over kan nemen en invullen met jouw gegevens. Hierdoor hoef je zelf niet op onderzoek uit te gaan. Hoewel je natuurlijk wel moet zorgen dat je gegeven correct zijn. 

De templates zijn netjes en professioneel, maar we hadden niet anders verwacht van iemand die haar huisstijl perfect op orde heeft. 

Van 9 tot 5 naar Vrijheid

En al nieuwsgierig geworden?

Via onderstaande knop schrijf je je gemakkelijk in voor de gratis introductie lessen. 

Je start dus direct met het creëren van je leven in vrijheid!

Module 33 - Digital nomad bestemmingen

In deze video richt je je weer op de reden waarom je eigenlijk begon met de cursus, namelijk vrijheid en reizen. Je krijgt hier de beste bestemmingen voor Digital Nomads.

Grysilde heeft ervaring en heeft de mooiste plekjes al bezocht. De kan jou dus inderdaad eerlijk vertellen welke plekken het waard en zijn en welke plekken je juist moet vermijden. 

Een plekje in de Bush Bush lijkt misschien een perfecte goedkope oplossing, maar een maand met trage internet of geen internet is voor een Digital Nomad geen optie. Leuke en waardevolle tips vind je daarom in deze video!

Module 34 - Goedkope vliegtickets boeken

We zijn heel dankbaar dat deze module voorbij kwam. En dankbaar dat Grysilde ooit als online marketeer bij een WeflyCheap heeft gewerkt. Ze kan je alle inside informatie vertellen over hoe je nu het beste goedkope vliegtickets kunt kopen. Wanneer kun jij de beste deals krijgen, wanneer moet je boeken?

Zoals ze zelf zegt: Voor €379,- retour naar Japan of voor €366,- naar Indonesië? Volgens haar is het mogelijk. 

Module 35 - Geheime Verrassing bij de 'Van 9 tot 5 naar vrijheid'

Helaas – geheim is geheim, en wij mogen dus niet vertellen wat je in deze module te zien krijgt. 🙂

Wat is de Facebook Groep Dutch Digital Nomads?

In de Facebook Groep DutchDigitalNomad komen alle leden van de verschillende cursussen bij elkaar. Hier vind je de link, maar waarschijnlijk heb je  zelf geen toegang tot de facebookgroep, als je geen cursus hebt gekocht.  https://www.facebook.com/groups/dutchdigitalnomad 

Naast dat je alle vragen op Facebook kan stellen, is er ook altijd de mogelijkheid om Grysilde te mailen of via Instagram een berichtje te sturen. Je krijgt dus persoonlijke begeleiding als je ergens niet helemaal uitkomt. 

Facebook Groep Dutch Digital Nomads
Facebook Groep Dutch Digital Nomads

Wat is onze eigen ervaring met de 'Van 9 tot 5 naar vrijheid' cursus?

Onze eerste indruk is dat de website heel professioneel is opgezet. Aan ervaring qua webdesign en branding is er geen gebrek. 

Wij vinden dat de modules zijn op een logische wijze opgezet en sluiten goed op elkaar aan.

De kracht van Grysilde is dat ze goed overzicht houdt en ook weet hoe ze jouw moet begeleiden. Zo weet ze precies waar jij je in de beginfase op moet letten. Zo start ze niet eerst met praktische opdrachten, maar zorgt ze ervoor dat jij inzicht krijgt in je doelgroep en waar je je dus op moet focussen. Hierdoor bakent ze al heel veel voor je af en zodat het makkelijk is voor jou om de vervolg stappen te zetten. 

De modules waarin je leert hoe je je diensten kan aanbieden aan klanten, kan je direct ook op je eigen site toepassen. Denk aan de module ‘logo’s maken’. Je leert in deze module een juiste logo ontwerpen voor klanten, maar kan dit heel gemakkelijk zelf ook gebruiken. win-win situatie.

Tijdens de cursus merkten we dat er voldoende ruimte is om je eigen creativiteit te laten zien. Je hoeft niet alles volgens een bepaald patroon te doen. De gegeven richtlijnen kunnen je helpen en inspireren, maar uiteindelijk geeft deze cursus je ook voldoende ruimte.

Al eerder spraken we erover dat Grysilde adviseert om gebruik te maken van Google Drive, het klopt dat dit een makkelijke online gratis dienst is, toch zijn wij zelf geen fan van Google. 

Het is een goede beginnerscursus, toch merkte we dat de combinatie met Boost Your Business je echt verder helpt om meer klanten te krijgen. Maar uiteindelijk ligt het aan jou hoe je het aanpakt, misschien heb je zelf al veel contacten of weet je al hoe je klanten kan krijgen, dan is dit natuurlijk geen probleem voor jou. 

Wat zijn ervaringen van anderen met de 'Van 9 tot 5 naar vrijheid' cursus?

Wat zeggen cursisten?

We willen je natuurlijk zoveel mogelijk informatie geven over de cursus en ervaringen van anderen. Zelf kwamen we naast onderstaande reacties ook ervaringen op Facebook tegen, waar je wellicht veel van kan leren! Check deze pagina even https://www.facebook.com/DutchDigitalNomad/reviews/?ref=page_internal

Het is echt een geweldige cursus die je alle handvaten toereikt om te kunnen beginnen als Digital Nomad. Ik zou de cursus aan iedereen aanraden die graag als Digital Nomad aan de slag wilt!

– Luciënne

De onderwerpen worden duidelijk en op een makkelijke manier toegelicht. Hierdoor kan een beginner zich verdiepen in de wereld van design, marketing en social media.

– Kimberly

De cursus was heel leerzaam. Grysilde laat je kennis maken met verschillende tools, zodat je daarna er zelf mee aan de slag kan. Je volgt alles wat ze doet op haar beeldscherm, zodat je per stap ziet wat je moet doen voor het eindresultaat.

– Milou

Reactie 9 tot 5 training
Reactie website bouwen
Reactie inschrijven kvk
Reactie 9 tot 17 training

Wat zeggen andere reviews:

Diane Bos, coach en eigenaar van Mamaya.nl

”Werken met Grysilde is echt een feest. Ze werkt secuur, snapt altijd snel wat ik wil of bedoel, wist de sfeer van mijn bedrijf feilloos om te zetten in een prachtige huisstijl en website en was altijd heel goed bereikbaar voor vragen, twijfels en andere zaken die opkwamen tijdens het bouwen van mijn website. Ze werkt en schakelt ook snel, waardoor alles snel af kon zijn. Wat ik ook prettig vond was dat ze zich echt opstelt als projectleider. Ze wist altijd precies waar in het proces we waren, wat de volgende stap was, wat er van mij verwacht werd en wat zij zelf te doen had. Daardoor was het bouwen van mijn website een heel ontspannen proces. 

Ik zou Grysilde aan iedereen aanraden die graag een website wil waarin je je thuis voelt en die je potentieel klanten precies dat gevoel geven dat je ze wilt geven. Ik krijg het ene na het andere compliment voor mijn website. Complimenten die voor zeker 50% naar Grysilde horen te gaan!”

Reactie Wesley
Reactie Nina

Wat zijn de voor- en nadelen van de 'Van 9 tot 5 naar vrijheid' cursus?

Voordelen

Nadelen

Wat kost de 'Van 9 tot 5 naar vrijheid' cursus?

Als je de cursus eenmaal aangekocht hebt, krijg je levenslang toegang tot het lesmateriaal en alle updates die er in de toekomst nog komen. 

De cursus kost nu €997,-

En dit is een behoorlijk bedrag. Toch moet je het zien als een investering in jezelf en in je eigen toekomst. Daarnaast blijf je wel gemotiveerd als je eenmaal betaald hebt. ‘Those who pay, pay attention.’

De meeste van de online cursussen over online marketing en werken op afstand kosten tegenwoordig rond de €1000,-. Daarmee is Grysilde dus geen uitzondering. 

Daarnaast kan je ook in 4 termijnen betalen van €267, mocht je het bedrag niet in een keer kunnen betalen. 

Conclusie 'Van 9 tot 5 naar vrijheid' cursus

Hopelijk heb je door ons verhaal en onze ervaringen meer zicht op de ‘Van 9 tot 5 naar vrijheid’ online cursus. We hebben geprobeerd om onderstaande vragen te beantwoorden

 • Wat is de Van 9 tot 5 naar vrijheid online cursus?
 • Wat leer je in de Van 9 tot 5 naar vrijheid online cursus?
 • Wie is Gryselda?
 • Is de Van 9 tot 5 naar vrijheid cursus betrouwbaar?
 • Wat kost de Van 9 tot 5 naar vrijheid online cursus?
 • Is de Van 9 tot 5 naar vrijheid cursus het geld waard?
 • Wat zijn ervaringen met de Van 9 tot 5 naar vrijheid online cursus

Conclusie: Grysilde is betrouwbaar en heeft ook voldoende ervaring opgedaan. Je leert alle online skills om een goede webdesigner of virtual assistent te worden, zodat jij inderdaad de mogelijkheid om Digital Nomad te worden. 

Wij hebben in ieder geval meer vertrouwen gekregen in het online werken en geld verdienen!

Doe mee met de Van 9 tot 5 naar vrijheid cursus (ACTIE!)

Na de cursus... 

 • Weet je hoe je succesvol een online bedrijf kunt opzetten
  Heb je de online skills in huis waar je geld mee kunt verdienen
  Kun je werken waar en wanneer je wilt
  Heb je de vrijheid waar je zo naar verlangt

Bekijk ook de vervolg cursus Boost Your Business

Boost Your Business

Grysilda heeft een vervolg cursus gemaakt op de Van 9 tot 5 vrijheid cursus!

Deze cursus heet de ‘Boost your Business’.  Als je al een bedrijf hebt staan, maar wil je je bedrijf meer laten groeien, dan is dit de perfecte keuze. Je kan de cursus los van elkaar aanschaffen.

>> Check hier onze review en ervaringen met Boost Your Business

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.