Dutch Digital Nomad ervaringen
Home » Dutch Digital Nomad

Dutch Digital Nomad Review en ervaringen

Dutch Digital Nomad

Leuk dat je een kijkje neemt bij de online cursussen die Dutch Digital Nomad aanbiedt. In deze review bespreken we Dutch Digital Nomad, de doelen van Dutch Digital Nomad, vertellen we je meer over de eigenaar Grysilde Veltstra en geven je alle ins-and-outs over de verschillende cursussen. 

Daarnaast bespreken we de 1 op 1 coaching en de workation naar Bali. Ook gaan we opzoek naar ervaringen van andere cursisten en laten we enkele resultaten zien. 

Wie is Grysilde van Dutch Digital Nomad?

Grysilde is oprichter van Dutch Digital Nomad. En ja, ze is een echte Digital Nomad. Ze heeft in veel verschillende landen gewoond, bijvoorbeeld 3 maanden op Bali, 2 maanden in Nonthaburi (bij Bangkok) en 2 maanden in New York City. Geld problemen? Dat heeft ze totaal niet. Ze verdient haar geld online!

Haar grootste inkomsten komen uit de cursussen van Dutch Digital Nomad en van haar eigen website Freckles media, waarin ze zelf websites ontwerpt voor anderen.

Op haar website las ik het volgende wat precies laat zien hoe Grysilde denkt en uit welke waarde ze leeft: ”Je bent hier niet op aarde om tot je 67e voor een baas te werken, terwijl je daar geen voldoening uit haalt. Je bent hier op aarde om te genieten van je leven en er het meeste uit te halen! Waarom zou je pas na je pensioen de dingen gaan doen waar je écht blij van wordt? Begin er nu gewoon alvast mee!”

Op dit moment woont Grysilde samen met Wytze in Heerenveen, maar ze hebben pas aangekondigd dat ze volgend jaar hopen te emigreren naar Andalusië in Spanje. Je merkt aan alles dat ze echt hun dromen waarmaken en zijn daarmee zeker een voorbeeld voor anderen. 

Grysilde is actief op social media. Wil je meer weten, check dan onderstaande links!

Grysilde Velstra

Bedrijfsinformatie

Wat is Dutch Digital Nomad precies?

Dutch Digital Nomad is een website van Grysilde Velstra. Op deze website biedt ze verschillende online video cursussen aan. De bekendste zijn de ‘Van 9 tot 5 naar vrijheid‘ cursus en ‘Boost your Business‘ cursus. In 2021 kwam de ‘Cursus Creatie Blueprint‘ uit en binnenkort zal de Passief inkomen genereren cursus van haar en Wytze uitkomen. 

Ook biedt Grysilde 1-op-1 coaching aan waarin ze jou een hele dag gaat begeleiden en alle aspecten van je bedrijf onder de loep neemt. Zo kan je een matchcall voor starters of strategiesessie voor ondernemers aanvragen. Een andere leuke toevoeging is de Workation op Bali, waar jij samen met in totaal 10 personen in een luxe villa op Bali zit!

Welke cursussen heeft Dutch Digital Nomad?

Van 9 tot 5 naar Vrijheid

In de ‘Van 9 tot 5 naar Vrijheid’ cursus leer je alles over freelancen. In de cursus specialiseer jij je in een onderwerp wat je het meeste aanspreekt en die het beste bij je past. 

Je start in deze cursus eerst met een uitleg over (web)Design skills en Virtual Assistent skills. Van logomaker, het creëren van een website tot social mediamarketing. Wat zijn de beste tactieken om meer likes, volgers of klanten te krijgen? Je leert die niet alleen voor jezelf, om jezelf beeter te positioneren als freelancer, maar ook om te gebruiken voor je klanten.  

Vervolgens kan je zelf kiezen welke module je het liefst wilt volgen. Alle modules (35!) zijn toepasbaar op je eigen situatie en kan je ook zelf gebruiken om je skills te ontwikkelen.

Je leert de juiste prijzen te bepalen en jezelf op een goede manier te laten zien in de markt, zodat mensen naar jou toe te komen. 

Check hier onze review over ‘Van 9 tot 5 naar vrijheid’
of ga naar de website

Van 9 tot 5 naar Vrijheid

Boost Your Business

In het Boost Your Business programma kijk je kritisch naar je eigen bedrijf. Wat gaat goed en wat kan beter, waar loop je vast en op welke manier kan je bijvoorbeeld meer klanten krijgen? 

Dit programma bestaat uit 12 modules, waarin je elke week diep op een bepaald onderwerp in gaat. Daarnaast is er elke 2 weken een online coaching met Q&A en vorm je samen met andere online ondernemers een mastermind groepje. Op deze manier ben je altijd gemotiveerd!

Het doel van het Boost Your Businessprogramma is om te zorgen dat je flink kan opschalen met je bedrijf, waarbij je meer klanten krijgt en minder tijd kwijt bent aan je bedrijf. 

> Check hier onze review en ervaringen met Boost Your Business
Of ga naar de website

Boost Your Business

Cursus Creatie Blueprint

In de Cursus Creatie Blueprint leer je hoe een eigen cursus kan maken en verkopen. Naast alle praktische zaken zoals de juiste software vinden, leer je ook alles over welke online cursus nu écht bij je pas. 

Je start met het kijken naar jouw passies en jouw favoriete klanten. Je denkt dus eerst goed na en maakt als het ware een ‘blueprint’ voor je eigen cursus.  

> Check hier onze review en ervaringen met Cursus Creatie Blueprint
Of ga naar de website

Cursus Creatie Blueprint Winstgevend online cursus idee
Cursus Creatie Blueprint Winstgevend online cursus idee

Passief inkomen genereren (Upcoming)

De cursus Passief inkomen genereren is de nieuwste cursus van Grysilde en Wytze en gaat over verschillende manieren van beleggen, investeren in Crypto of investeren in vastgoed. 

De nadruk in deze training ligt op het verkrijgen van passieve inkomsten door investeringen te doen. 

Check hier alvast de website voor meer informatie!

Wat is het doel van Dutch Digital Nomad?

Het grootste doel van Dutch Digital Nomad is het verkrijgen van vrijheid, zonder inkomsten verlies. Waarbij je zorgt dat je voldoende inkomsten krijgt, zonder dat je er later heel veel tijd aan kwijt bent. 

 1. Het gaat om Doen wat je leuk vindt, waarbij de focus ligt op de dingen die je leuk vindt, zodat werken een hobby wordt in plaats van een verplichting. 
 2. Eigen baas zijn. Geen 9 tot 5 baar meer hebben omdat je je eigen baas bent en dus zelf beslist wanneer je wel en niet aan de slag gaat. Wil jij een keer een lang weekend weg? Dan plan je dat gewoon in toch. 😉
 3. Locatie onafhankelijk werken. Dat betekent dat het niet uitmaakt of je in Nederland woont of naar het Buitenland gaat. Met je laptop, kan je overal naartoe. 

Het draait dus om de combinatie van vrijheid en inkomsten

Zijn de cursussen van Dutch Digital Nomad wat voor jou?

Je vaagt je natuurlijk af of deze cursussen wat voor jou zijn. Daarom hebben we enkele aspecten voor je op een rijtje gezet:

Een cursus van Dutch Digital Nomad is geschikt voor jou als je:

 • online geld wilt verdienen
 • bereidt bent om daar hard voor te werken
 • open staat om te leren
 • kritisch naar jezelf durft te kijken
 • niet houdt van opgeven
Een cursus is niet geschikt voor je als je:
 • geen discipline hebt om een online cursus te volgen
 • niet bereidt bent kennis om te zetten in actie.
 • niet hard wilt werken voor je geld

Wat biedt Dutch Digital Nomad nog meer?

Workation in Bali

Naast de verschillende online cursussen biedt Dutch Digital Nomad ook eens per jaar een workation naar Bali aan. Je verblijft daar in een luxe villa met zwembad. Ook ontbijt, lunch en diner zijn inbegrepen.

Daarnaast krijg je vele extra’s zoals meerdere 1-op-1 coaching gesprekken, een Personal Branding Fotoshoot met een professionele fotograaf en gebruik van een persoonlijke scooter. 

Als je deze workation boekt, krijg je ook levenslang toegang tot al het online les materiaal(!) Dat betekent dus de cursus van 9 tot 5 naar vrijheid, boost your business en cursus creatie Blueprint!

Ook na de workation word je nog een maand lang begeleidt door Grysilde. 

Live Vip dag 1 op 1- coaching

Mocht je meer behoefte hebben aan een live vip dag met 1-op-1 coaching van Grysilde dan is dat zelfs een mogelijkheid. 

Tijdens deze 1 op 1 coaching ga je een hele dag lang samen met Grysilde kijken naar je online bedrijf. Deze 1 op 1 coaching vind plaats op een leuke locatie die jullie samen uitzoeken. Hapjes en drankjes zijn inbegrepen!

Het doel van deze 1-op-1 coaching is om meer helderheid te krijgen in je bedrijf, om zo een concreet actieplan op te stellen. Waar zitten jouw pijnpunten namelijk. Heb jij problemen met het vinden van klanten of heb je nog geen idee hoe je je bedrijf beter kan promoten?

Na de 1-op-1 coaching weet jij precies welke stappen je moet gaan nemen om nog meer te groeien met je bedrijf. 

Toegang tot de Facebookgroep van Dutch Digital Nomad

Om in contact te komen met andere leden van de Dutch Digital Nomads is er een Facebookgroep opgericht. Je kan hier vragen stellen en andere handige links vinden. Omdat hier ook leden bij zitten die andere cursussen hebben gevolgd, krijg je automatisch nog meer informatie mee. 

Check hier de facebookgroep: https://www.facebook.com/groups/dutchdigitalnomad

Facebook Groep Dutch Digital Nomads
Facebook Groep Dutch Digital Nomads

3 doelen van Dutch Digital Nomad

De top 3 doelen van de ‘Dutch Digital Nomad’ cursussen zijn: 

 1. Niet meer voor een baas werken, maar eigen tijden bepalen.
 2. Weer genieten van je vrijheid. – Meer tijd krijgen om te gaan reizen.
 3. Niet meer opzoek gaan naar klanten – omdat ze naar jou toe komen. 

Wat is onze eigen ervaring met de cursussen van Dutch Digital Nomad?

Wij mochten een kijkje nemen achter de schermen van Dutch Digital Nomads en hebben enkele cursussen gevolgd. Hieronder vertellen we je al onze ervaringen van de cursus.

De van 9 tot 5 naar vrijheid

De cursus Van 9 tot 5 naar Vrijheid is een complete gids voor iedereen die wilt leren freelancen. Je krijgt informatie over webdesign, social media marketing, verkooptactieken etc. Eigenlijk komt alles wat met online ondernemen te maken heeft, wel aan bod. 

Daarnaast krijg je ook informatie over het nomade reis. Waar vind je bijvoorbeeld de goedkoopste tickets? Je kijkt naar je doelgroep en klanten en leert het geleerde in de praktijk toe te passen. 

> Lees ook onze uitgebreide review over ‘Van 9 tot 5 naar vrijheid’

Boost your Business

De cursus is professioneel opgezet en voor ervaring met online ondernemen zijn we bij Grysilde ook aan het juiste adres. De cursus geeft voldoende ruimte voor je eigen inbreng. 

Het Boost your Business is een heel uitgebreid programma ondanks dat het maar uit 12 modules bestaat. Dat lijkt weinig, maar de modules zijn veel diepgaander. Ook komen allerlei verschillende onderwerpen aan bod zoals: mindset, niche en doelgroep bepalen, je eigen product of dienst, marketing, website, salesfunnels, psychologie en salesgesprekken.

> Meer ervaringen met Boost Your Business kan je hier lezen

Cursus Creatie Blueprint

De Cursus Creatie Blueprint is een leuke en interessante cursus. Wij waarderen gewoon de eerlijkheid en openheid van Grysilde. Vaak legt ze haar eigen tactieken ook in de cursus uit. In de Roadmap komt bijvoorbeeld haar hele productlijn naar voren. Wat haar instapproducten en wat haar High Ticket producten zijn. Super leerzaam, omdat je dit eigenlijk deels makkelijk kan overnemen.

> Neem een kijkje achter de schermen nemen van de Cursus Creatie Blueprint met deze review!

Wat zijn ervaringen van cursisten?

Er zijn nog weinig ervaringen van cursisten naar buiten gekomen. Daarnaast hebben we ook op Facebook enkele positieve berichten gevonden. Hier heeft Grysilde geen invloed op gehad, dus deze zijn redelijk betrouwbaar. Wel jammer dat deze reviews alleen rond 2019 zijn geschreven en we geen betrouwbare reviews van 2022 konden vinden, maar het jaar is nog jong!

https://www.facebook.com/DutchDigitalNomad/reviews/?ref=page_internal

Daarnaast willen we 2 cursisten wel uitlichten. Dit zijn:
Tamara Belt
https://tamarabelt.nl/
https://www.facebook.com/tamaraonlinemarketing

Marianne Touw
https://www.mariannetouw.nl/
https://www.instagram.com/mariannetouw_/

Diane Bos
https://mamaya.nl/

Hun webdesign, marketing en resultaten spreken voor zich…

Wat zijn de voor- en nadelen van Dutch Digital Nomad?

Voordelen

Nadelen

Wat kosten van een Dutch Digital Nomad cursus?

De kosten van een online cursussen en diensten bij Dutch Digital Nomad verschillen. 

 • De Van 9 tot 5 naar Vrijheid kost €997 excl. btw (€1206,37 incl.)
 • Het Boost Your Business programma is €1497,- excl. btw (€1811,37 incl.)
 • De Cursus Creatie Blueprint is €997,- excl. btw (€1206,37 incl.)
 • Een 1-op-1 vip dag kost €2397,- excl. BTW (€2900,37 incl)
 • De Workation in Bali is €3385,- excl. btw (4905,85)
 
De reden dat ze prijzen excl. btw berekent is omdat je als ondernemer de btw weer terug kan vragen. 

Conclusie Dutch Digital Nomad

Het doel van deze review was om jou meer inzicht te geven in Dutch Digital Nomad. Hopelijk heb je door onze uitleg meer zicht op de inhoud van de cursussen die zij aanbieden en zijn onderstaande vragen beantwoordt.
 • Wat is de Dutch Digital Nomad?
 • Wat leer je bij Dutch Digital Nomad?
 • Wie is Gryselda Velstra?
 • Is Dutch Digital Nomad betrouwbaar?
 • Wat kost een cursus van Dutch Digital Nomad?
 • Is een cursus van Dutch Digital Nomad het geld waard?
 • Wat zijn ervaringen met de Dutch Digital Nomad?

Conclusie: De Dutch Digital Nomad biedt 3 online video cursussen aan, aanvullende modules, 1 op 1 coaching en een workation naar Bali. Voor iedereen die online onderneemt is er wel een waardevolle cursus of module te vinden. 

De meest bekende cursussen van Dutch Digital nomad zijn de ‘Van 9 tot 5 naar vrijheid’ en het ‘Boost Your Business programma’. Dit zijn 2 cursussen die je meer leren over het online ondernemen. Wil je leren een eigen cursus te starten dan is de Cursus Creatie Blueprint een goede mogelijkheid. 

Wil je meer groeien? Dan is de 1-op-1 coaching of workation naar Bali aan te raden. 

Doe mee met de Dutch Digital Nomad(ACTIE!)

Van 9 tot 5 naar Vrijheid

Van 9 tot 5 naar Vrijheid

Online ondernemen, zodat je niet meer voor een baas hoeft te werken? In deze cursus leer je verschillende manieren om online geld te verdienen. Ga jij straks als Digitale Nomade op reis?

Boost Your Business

Boost Your Business

Je online Business een Boost geven? Loop je ergens vast, maar weet je nog niet helemaal hoe je verder moet? In deze online cursus komen allerlei zaken aan bod, die cruciaal zijn voor je online onderneming en je succes!

Cursus Creatie Blueprint

Cursus Creatie Blueprint

Zelf een online cursus maken? Als jij je een online cursus wilt maken en vanaf A tot Z weten wat je wat je moet doen om dit succesvol te laten worden, dan is het zeker een aanrader om deze review over de cursus creatie Blueprint te bekijken.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.