Dutch Digital Nomad ervaringen

Cursus Creatie Blueprint review en ervaringen [Dutch Digital Nomad]

Home » Review Cursus Creatie Blueprint

Cursus Creatie Blueprint

Je kennis en diensten omzetten naar een online cursus? Waarom niet! De cursus Creatie Blueprint is er speciaal voor om jou te leren hoe je zelf ook een cursus kan ontwerpen. Of je nu hondentrainer bent, opruimcoach of iets dergelijks. Van A tot Z begeleidt Grysilde je bij het maken van je eigen Cursus. Je krijgt complete templates, brainstormsessies en gaat zelf je eigen ‘blueprint’ uitwerken. Aan het einde van de cursus kan je al een hele eigen cursus online hebben staan. 

Wat je allemaal precies kan verwachten van deze cursus zetten we in deze review uiteen. We geven aan hoe de cursus is opgezet en leggen je uit welke lessen er precies in naar voren komen. Ook laten we je enkele screenshots zien en bespreken we onze eigen ervaringen met de Creatie Blueprint cursus. Lees dus snel verder voor een kijkje achter de schermen!

Inhoud toon

Wie is Grysilde van Dutch Digital Nomad?

Crysilde is oprichter van Dutch Digital Nomad. En ja, ze is een echte Digital Nomad. Ze heeft in veel verschillende landen gewoond, bijvoorbeeld 3 maanden op Bali, 2 maanden in Nonthaburi (bij Bangkok) en 2 maanden in New York City. Geld problemen? Dat heeft ze totaal niet. Ze verdient haar geld online!

In 2022 gaat ze zelfs emigreren naar Andalusië in Spanje! De meeste mensen kopen vaak eerst een huis in Nederland, voordat ze een woning in het buitenland kopen, maar zij doen dat lekker andersom. Je zou het koppig kunnen noemen, maar zelf ziet Crysilde het meer als het volgen van haar eigen pad.

Dat is ook iets wat ik aan haar werkwijze erg kan waarderen. Dingen doen op je eigen manier.

Inmiddels heeft ze meerdere cursussen online staan die goed lopen. Denk aan de Van 9 tot 5 naar vrijheid cursus of Boost your Business. Doordat meerdere mensen haar vroegen hoe je een online cursus maakte, bedacht ze dat het tijd was voor een nieuwe cursus over het maken van een online cursus: Cursus Creatie Blueprint.

Meer weten over Grysilde? Check dan onderstaande links!

Grysilde Velstra

Bedrijfsinformatie

3 doelen van de 'Creatie Blueprint' cursus

De top 3 doelen van de ‘Creatie Blueprint’ cursus zijn: 

 1. Weer genieten van je vrijheid – Meer tijd krijgen om te gaan reizen.
 2. Je business ook geautomatiseerd laten draaien door middel van het verkopen van online cursussen.
 3. Niet meer opzoek gaan naar klanten – omdat ze naar jou toe komen. 

Wat is de Cursus Creatie Blueprint precies?

De Cursus Creatie Blueprint is een online video cursus waarin je leert hoe je een eigen online video cursus op kan zetten. De cursus bestaat uit 14 modules met totaal 51 lessen.

De videocursus kan je na aankoop op elk moment volgen en je krijgt levenslange toegang tot alle updates. De cursus bestaat niet alleen uit video’s, maar ook uit downloadbare templates, sheets en werkboeken. 

Naast de video cursus krijg je toegang tot de Facebookgroep. Ook ontvang je de Bonussen.

Wat leer je in de Cursus Creatie Blueprint?

De cursus staat boordevol informatie. Dit is wat je in het kort leert:

 • hoe je een winstgevende online cursus kan ontwerpen.
 • hoe je de juiste doelgroep (lees klanten) kan bereiken. 
 • welke soorten cursussen er zijn en welke het beste bij je passen.
 • wat de voor- en nadelen zijn van de verschillende online cursus software.
 • welke kanalen je kan inzetten om je product te promoten.
 • hoe je meer verkopen haalt, zonder een (groot) klantenbestand

Is de Cursus Creatie Blueprint wat voor jou?

Als jij je kennis al overbrengt of wil gaan overbrengen, maar je hebt geen zin om elke keer 1 op 1 afspraken te maken, dan kun je zeker gaan overwegen of het creëren van een online cursus tot de mogelijkheden behoort.

Zelfs als je nog geen idee hebt waarover je een cursus wilt gaan maken, kan je met de Cursus Creatie Blueprint aan de slag, omdat er ook een complete module gaat over het bedenken van je online cursus. 

Wij denken dat deze cursus niet geschikt voor jou is als je denkt dat je met je armen over elkaar kunt gaan zitten na het creëren van de cursus. Veel mensen zullen in het begin vragen hebben over de cursus. Bedenk je daarom goed dat mensen ook wel iets van je verwachten als je een online cursus aanbiedt.

Cursus Creatie Blueprint

Na de cursus…

Kun je jouw winstgevende idee omzetten in een online cursus
Weet je precies hoe je jouw cursus online krijgt
Weet je wat je mag gaan doen om te gaan verkopen
Kun je starten met geautomatiseerd verkopen
Ben je op weg naar meer vrijheid én inkomen

Wat is inhoud van de Cursus Creatie Blueprint?

De inhoud van de Cursus Creatie Blueprint zouden we als volgt kunnen opsommen:

 • Module 1 – 2: Introductie en Planning
 • Module 3 – 4: Doelgroep en inhoud
 • Module 5 – 7: Ontwerpen & creëren
 • Module 8 – 9: Prijs en Verkopen
 • Module 10: Passief inkomen
 • Module 11-14: Randzaken bij een cursus

Module 1 - Introductie

In deze eerste video maak je kennis met Grysilde. Je beantwoordt in deze video de vraag wanneer je het beste kan starten en welke stappen je moet zetten. Dit doe je door eerst overzicht te creëren door te onderzoeken wat de voordelen van een online cursus zijn, welke (onjuiste) verwachtingen je kan hebben en wat er nog meer bij een eigen online cursus komt kijken. 

Dit zijn de eerste 5 lessen van de cursus:

 • Wanneer starten?
 • Voordelen online cursus
 • Onjuiste verwachtingen
 • Wat er nog meer bij komt kijken
 • Welke stappen moet je zetten?
Cursus Creatie Blueprint Voordelen online Cursus
Cursus Creatie Blueprint Voordelen online Cursus

Module 2 - Cursus bedenken

In module 2 leer je je eigen cursus te bedenken. Je krijgt dus ook echt les in het bedenken van een winstgevend cursusidee. Er zijn namelijk al genoeg online cursussen, maar hoe vind je nu dat ene idee die echt bij je past en die ook daadwerkelijk aanslaat? Hiervoor worden er 3 facetten bekeken. Wat is de ideale klant, wat is jouw expertise en wat is jouw passie?

Zoals eerder gezegd ga je zelf aan de slag door marktonderzoek te doen. Je gaat hier een beeld schetsen over wat je ideale klant is en wat hun pijn punten zijn.

Vervolgens kijk je naar jezelf. Wat is jouw expertise? Waar weet je al veel van af of waar ga je zelf nog meer over leren?

Het voelde voor ons heel tegenstrijdig om eerst te kijken naar je ideale klant en daarna pas naar je eigen skills en expertise. Zeker als je totaal nog geen idee hebt voor een cursus. Toch merkte we door het beantwoorden van de vragen dat we dichter bij onszelf kwamen en een perfect cursus idee hebben bedacht. Hopelijk komt deze in 2022 uit!

Module 2 bestaat uit 4 lessen:

 • Winstgevend cursusidee bedenken
 • Marktonderzoek doen
 • Jouw expertise
 • Wat voor cursus past bij mij?
Cursus Creatie Blueprint Voordelen online Cursus

Module 3 - Ideale klant + markt

Bij deze lessen ga je onderzoek doen naar je doelgroepen. Wat is je ideale doelgroep met welke mensen werk je graag samen? Als je dit eenmaal duidelijk hebt, kan je je ook veel meer richten op de niches waarin je je moet begeven. Waar bevindt jouw doelgroep zich? Wat is hun probleem en waarom is jouw cursus de oplossing? 

Dit is een module met erg veel leuke en praktische opdrachten. De module bestaat uit deze 5 lessen:

 • Je doelgroep
 • Niches
 • Nieuwe Markt aanboren
 • Point of view
 • Houd vertrouwen in jezelf

Module 4 - Cursus Outlay

In Module 4 ga je in op het bedenken van een goede naam. De naam van de cursus moet namelijk in één keer duidelijk aangeven waar de cursus over gaat en welk onderwerp er behandelt wordt. 

De naam : ‘Cursus Creating Blueprint’ is namelijk letterlijk vertaald: Cursus creëren blauwdruk. Ofwel een cursus waarin je leert om een blauwdruk te maken (voor je eigen cursus). 

Naast het bedenken van een goede naam, maak je ook je opzet van de modules en lessen. Welke onderwerpen wil je behandelen en welke niet? 

In deze module maak je dus de vormgeving van je eigen cursus.

 • Goede naam bedenken
 • Do’s en don’ts  bij cursussen
 • opbouw van modules en lessen
Cursus Creatie Blueprint

En al nieuwsgierig geworden?

Via onderstaande knop schrijf je je gemakkelijk in voor de gratis introductie lessen. 

Je start dus direct met het creëren van je leven in vrijheid!

Module 5 - Soorten Cursussen

Module 5 bestaat uit 1 les van zo’n 20 minuten. 

Les 1 – Verschillende soorten cursussen

In deze video les ga je dieper in op de verschillende soorten cursussen en bekijk je goed welke cursus nu het beste bij je past. Is dit alleen een e-book, een online cursus met of zonder coaching?

Ga je jezelf vastleggen op camera of werk je door middel van een PowerPoint presentatie? Het hangt allemaal af van jouw plan en doelgroep. Pas zag ik namelijk een online hondentraining. Daar is het natuurlijk wel handig dat je jezelf laat zien in beeld. (en een hond :p) 

Ga je er ook een werkboek bij leveren of downloadbare templates?

Cursus Creatie Blueprint Soorten online cursussen
Cursus Creatie Blueprint Soorten online cursussen

Module 6 - Academy Tools

Module 6 is de langste module met de meeste lessen. In de verschillende video’s leer je alles over werken met software zoals Huddle, Learndash of Memberpress. Over elke software is een tutorial video waarin je stap voor stap leert hoe de software werkt en wat de voor- en nadelen zijn van deze software. 

Je wilt namelijk dat je cursussen er professioneel uit zien toch?

Ook krijg je informatie over hoe je kan werken met een WordPress-site met wachtwoord en social media kanalen als Instagram, Facebookgroep en een e-mailtutorial. In 7 verschillende lessen kom je in aanraking met de verschillende manieren om een online cursus te geven. 

 • Huddle tutorial
 • Learndash tutorial
 • Memberpress tutorial
 • WordPress met wachtwoord
 • Instagram tutorial
 • Facebook groep tutorial
 • E-mail tutorial
Huddle - online cursus
Huddle - online cursus software ontwerpen

Module 7 - Content Creatie

Module 7 heet content creatie omdat je hier écht aan de slag gaat. Maar voordat je kan gaan filmen, is het natuurlijk handig om genoeg inspiratie te hebben en deze op een logische manier te ordenen. In deze module leer je dan ook waar je het beste inspiratie vandaan kan halen en hoe je deze kan samenvoegen tot een duidelijke cursus met een logische opbouw van modules.

Daarnaast komen ook praktische vragen aan de orde. Hoe bewerk je de video’s en hoe zorg je ervoor dat de website niet te traag is door alle video’s? De module bestaat uit 3 lessen:

 • Content verzamelen
 • Lessen maken en bewerken
 • Vimeo
Cursus Creatie Blueprint Content Verzmalen
Cursus Creatie Blueprint Content Verzmalen

Module 8 - Prijsbepalen

In Module 8 leer je over het bepalen van je prijzen, het promoten en verkopen van je product. Je bekijkt wat je gemiddelde prijzen zijn in jouw niche en bepaalt zelf je eigen waarde.

Er is in deze module ook een extra video over een ‘lifehack om je prijs te ownen’. Ofwel een aantal tips die er voor gaan zorgen dat klanten wél willen betalen voor je cursus. 

Les 1 – Hoe bepaal je een goede prijs?
Les 2 – De lifehack om je prijs te ownen

De belangrijkste les die wij hebben geleerd in deze modules: Gewoon doen!

Gewoon doen. Tja, hoe vaak spreekt dat stemmetje in ons hoofd dat zegt: ‘Dat komt later wel.’ of ‘Nee, daar heb ik nog te weinig kennis voor.’ Toch merken we dat er veel voordelen zijn aan een online cursus. En zolang je niet begint, kom je niet verder. 

Wie weet komt onze online cursus binnenkort ook online!

Module 9 - Verkopen van de cursus

Module 9 is een hele interessante module. Je duikt hier in de psychologie. Waar komen klanten vandaan, wat hebben ze nodig en wat kan hen er van weerhouden om je product te kopen? Je bekijkt welke belemmerende overtuigingen ze hebben en leert deze te weerleggen. 

Het doel was natuurlijk zorgen voor extra inkomsten met je cursus. Daarom leer jij in deze video over het promoten van je cursus op verschillende kanalen. Ga je puur voor organische leads, waarbij klanten zelf via Google op je cursuspagina terecht komen of ga je adverteren?

De vraag is namelijk, waar komen je eerste klanten vandaan? Hoe maak je ze als het ware ‘warm’? Je bekijkt je product aanbod en leert hoe je het beste een salesfunnel kan toepassen. Daarnaast leer je hoe je het beste kan adverteren op Facebook en Instagram. 

Module 9 Sales Pagina's maken
Module 9 Sales Pagina's maken

Deze les zal je veel inzicht geven in het verkopen, maar je krijgt ook praktische video’s te zien over hoe je een salespagina’s, check-out pagina’s maakt en hoe je kan zorgen voor extra upsels en een succesvolle lancering van je product. 

 • Introductie in cursussen verkopen
 • Waar komen klanten vandaan?
 • Belemmerende overtuigingen weerleggen
 • Salespagina’s maken
 • Check-out pagina’s maken
 • Upselling bij je cursus
 • Succesvol lanceren

Module 10 - Maak het passief

In module 10 leer je op welke manier je er voor kan zorgen dat jij je online cursus ook passief kan maken. Je leert hoe je kan automatiseren en welke mogelijkheden er zijn voor ‘opvolgproducten’, upselling en downselling. 

Je leert hoe je alles klaar kan zetten en met een paar kliks er voor kan zorgen dat de verkoop automatisch gaat. 

 • Organisch vs betaalde leads
 • Waar komen de eerste klanten vandaan?
 • Opbouw van je productaanbod
 • Automatiseren: gebruik een salesfunnel
 • Adverteren of Facebook en Instagram 1

Het laatste deel van de Cursus Creatie Blueprint bespreekt enkele randzaken waar je mee te maken kan krijgen als je een online cursus start. Daarom zijn er 4 lessen.

 • Interactief werkboek maken
 • werken met een pilotgroep
 • Cursisten helpen en motiveren
 • Algemene voorwaarden. 

Module 11 - Interactief Werkboek maken

In de les van module 11 leer je hoe je met Canva een interactief werkboek kan maken. Je kijkt mee op het scherm van Grysilde. 

Je leert onder andere welke opties er zijn in Canva, waar je op moet letten als je een online werkboek maakt. Ofwel je leert alle do’s en don’t bij het maken van een interactief werkboek.  

Aan het einde van deze les heb je, als je de stappen hebt gevolgd, ook een compleet werkboek voor je liggen!

Module 12 - Werken met een pilotgroep

In module 12 leer je waarom een pilotgroep makkelijk kan werken bij het online zetten van je eerste cursus. Door de ervaringen van deze eerste ‘klanten’ weet jij precies waar en of je nog iets moet aanpassen aan je cursus. 

Module 12 werken met een pilotgroep

Module 13 - Cursisten helpen en motiveren

Een cursus maken is 1 ding, maar je cursisten helpen en motiveren blijft soms lastig. Je zal merken dat mensen je cursus soms kopen en er niks mee doen. Op zich is dat geen probleem, maar als je dan opeens een negatieve review krijgt, is dat natuurlijk minder. 

Daarom leer je in deze les wat je kan doen om je cursisten te helpen en te motiveren. 

Module 14 - Algemene voorwaarden

De Algemene voorwaarden.. een minder leuk onderwerp altijd die wetten en regeltjes. Toch zijn de algemene voorwaarden van cruciaal belang. Hoewel ze niet verplicht zijn voorkom je nare mails en discussies met klanten die hun geld terug willen. 

Daarnaast helpt het je ervoor te zorgen dat je cursusideeën niet zomaar gekopieerd worden. Met goede algemene voorwaarden sta jij in je recht als je merkt dat iemand iets van je cursusideeën kopieert en openbaar maakt. 

Cursus Creatie Blueprint

Meer weten?

Via onderstaande knop kan je snel en gemakkelijk het hele programma bekijken en zelf beslissen of de cursus iets voor jou is. 

Welke extra's krijg je bij Cursus Creatie Blueprint?

Bonus 1 - Haal het meeste uit je bonussen (Bonus 1)

In deze module krijg je inzicht in de opbouw van je bonussen en welke onderdelen je ook daadwerkelijk kan toevoegen als bonus. Zelf kan je een bepaalde toevoeging namelijk zien als bonus, maar vinden jouw klanten ook dat dit waarde toevoegt?

Les 1 – Haal het meeste uit je bonussen

Bonus 2 - Signature Methode ontwikkelen (Bonus 2)

In deze extra module leer je waarom het hebben van een bepaalde signatuur zo belangrijk is. Je leert hoe je deze eigen signatuur kan ontwikkelen en toepassen. 

Les 1 – Wat is een signatuur methode en waarom moet je deze hebben?
Les 2 – Ontwikkel je eigen signature methode

Exclusieve bonussen (€47,-)

Je krijgt praktische tips over hoe je een interactief werkboek kan toepassen, welke algemene voorwaarden zorgen voor meer aankopen en hoe je jezelf kan indekken. Ook leer je te werken met een pilotgroep en leer je hoe je cursisten gemotiveerd kan houden. 

Wat is de Facebook Groep Dutch Digital Nomads?

Om in contact te komen met andere leden van de Dutch Digital Nomads is er een Facebookgroep opgericht. Je kan hier vragen stellen en andere handige links vinden. Omdat hier ook leden bij zitten die andere cursussen hebben gevolgd, krijg je automatisch nog meer informatie mee. 

 https://www.facebook.com/groups/dutchdigitalnomad 

Facebook Groep Dutch Digital Nomads
Facebook Groep Dutch Digital Nomads

Wat is onze eigen ervaring met de Cursus Creatie Blueprint?

Het meest prettige aan Grysilde is dat ze je leert om ook kritisch naar jezelf te kijken. Vaak  is het namelijk zo dat je zelf denkt dat je een perfect idee hebt, maar dat de uitwerking niet helemaal klopt. Ze stelt veel waarom-vragen. Op deze manier leer je kritisch naar de je eigen cursus te kijken, zodat je precies weet waar je soms nog wat moet aanpassen of bijschaven. 

In de cursus zijn ook meerdere praktische opdrachten voor jou te vinden. Elke deelnemer bevindt zich namelijk in een andere niche en heeft een andere doelgroep. Iemand die een eigen cryptocursus wilt beginnen heeft een andere werkwijze dan een hondentrainer. En een copywriter heeft weer andere skills nodig. De praktische opdrachten zijn toepasbaar op iedereen die meer zicht wilt hebben op zijn of haar doelgroep en het ontwerpen van je eigen cursus. 

Wat een beetje onhandig is, is dat ze het bijvoorbeeld in video 2 heeft over een werkboek dat je kan downloaden bij les 4. In mijn ogen had dat werkboek ook meteen al bij video 2 toegevoegd. kunnen worden. Of bij video 1. Maar wat wel zo is: Grysilde heeft per module een werkboek toegevoegd. 

De uitleg over verschillende software over online cursussen kun je met een beetje goed zoeken via internet ook achter komen. Het nadeel is dan wel alleen dat je zelf niet weet wat de voordelen of nadelen zijn en welke software het beste bij je past, Grysilde legt de voordelen en de nadelen wel goed uit.  

Ja, je krijgt een complete blueprint en je kan al je vragen stellen aan Grysilde of in de facebookgroep, maar er zijn geen extra coaching mogelijkheden zoals online Q&A sessies die je bij andere cursussen wel eens ziet.

Wat zijn ervaringen van cursisten?

De cursus is net gestart dus er zijn nog niet heel veel reviews of ervaringen gedeeld. Deze stonden op de site van Dutch Digital Nomad.

Nina

“Hele leuke en leerzame cursus. Alles wordt duidelijk en uitgebreid uitgelegd en mocht je toch nog ergens vragen over hebben tijdens een les, dan is het fijn dat je altijd een berichtje kan sturen!”

Laura

“Ik kan deze cursus iedereen aanraden! Ik heb er persoonlijk ontzettend veel tips en informatie uit gehaald en het fijne is dat je na afronding ook alle modules nogmaals kunt terugkijken wanneer je wilt.

Milou

“De cursus was heel leerzaam. Je maakt kennis met verschillende tools, zodat je daarna er zelf mee aan de slag kan. Je volgt alles wat er wordt gedaan op het beeldscherm, zodat je per stap ziet wat je moet doen voor het eindresultaat.”

 

Wat zijn de voor- en nadelen van de Cursus Creatie Blueprint?

Voordelen

Nadelen

Wat kost de Cursus Creatie Blueprint?

De Cursus Creatie Blueprint kost €997,- excl. btw. Schrik dus niet dat het bedrag bij het winkelmandje opeens hoger is. Als je een echte onderneming start, kan je het van de belasting terugvragen. De prijs van de Cursus Creatie Blueprint is €1.206,37 incl. btw. als je (nog) geen bedrijf hebt.

Je kan ook in 4 termijnen betalen dan wordt het bedrag uiteindelijk hoger, maar betaal je maar €310,97-

De vraag is echter wat uiteindelijk jouw meer inkomsten oplevert. Blijf je bij uurtje-factuurtje werken met een maximum aan klanten of ga je als je eenmaal de cursus gemaakt hebt, honderden of duizenden mensen tegelijkertijd helpen?

Conclusie Cursus Creatie Blueprint

Het doel van deze review was om jou meer inzicht te geven in de cursus Creatie Blueprint. Hopelijk heb je door onze uitleg, ervaringen en screenshots meer zicht op de inhoud van de cursus en zijn onderstaande vragen beantwoordt.
 • Wat is de Cursus Creatie Blueprint?
 • Wat leer je in de Cursus Creatie Blueprint?
 • Wie is Gryselda Velstra?
 • Is de Cursus Creatie Blueprint betrouwbaar?
 • Wat kost de Cursus Creatie Blueprint?
 • Is de Cursus Creatie Blueprint het geld waard?
 • Wat zijn ervaringen met de Cursus Creatie Blueprint?

Conclusie: De cursus Creatie Blueprint is een complete cursus die je niet alleen praktisch leert hoe je een online cursus kan starten, maar je ook heel veel inzichten in klanten en verkooptactieken geeft. Zo komen marketing en sales nadrukkelijk aan bod en kijk je ook kritisch naar je eigen opzet en ideeën.

Doe mee met de Cursus Creatie Blueprint (ACTIE!)

Cursus Creatie Blueprint

Na de cursus…

 • Kun je jouw winstgevende idee omzetten in een online cursus
 • Weet je precies hoe je jouw cursus online krijgt
 • Weet je wat je mag gaan doen om te gaan verkopen
 • Kun je starten met geautomatiseerd verkopen
 • Ben je op weg naar meer vrijheid én inkomen

Bekijk ook de Andere cursussen van de Dutch Digital Nomad Academy

Boost Your Business

Boost Your Business

Als je al een bedrijf hebt staan, maar wil je je bedrijf meer laten groeien, dan is dit de perfecte keuze. Je kan de cursus los van elkaar aanschaffen.

>> Check hier onze ervaringen met Boost Your Business
Van 9 tot 5 naar Vrijheid

Van 9 tot 5 naar Vrijheid

Online ondernemen, zodat je niet meer voor een baas hoeft te werken? In deze cursus leer je verschillende manieren om online geld te verdienen. Ga jij straks als Digitale Nomade op reis?

>> Check hier onze review

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.